Uspešne žene

Bog joj je oduzeo ruke, ali dao i krila: Velika ispovest Dejane Bačko koja je postala majka

Slikarka i šampionka u paratekvondou koja se bavi i streličarstvom Dejana Bačko rođena je bez ruku, ali i bez ograničenja, jer je ona tako htela. Ove godine ostvarila se u ulozi majke, a za domaće medije je otkrila i svoje planove za 2024. godinu.

Petak, 12.01.2024.

11:41

Izvor: Mondo

Default images

Podeli:

Dejana Bačko se ove godine ostvarila i u ulozi majke i sa svojim partnerom Markom Nežićem, dobila ćerku Laru. Za nju je 2023. bila jedna od najsrećnijih, a u intervjuu je otkrila koliko ju je uloga majke promenila.

"Da, definitivno jeste bila najsrećnija godina. Jedna dodatna odgovornost, dodatan izazov, ali sa druge strane osećaj I ljubav koju ni na jedan drugi način ne bih mogla osetiti u tolikoj meri. Iako sam dala sebi dosta pauze I odmora, kraj 2023. sam se značajnije posvetila I svojoj slikarskoj karijeri, a I pored toga sam pokrenula I aktivirala svoj Jutjub kanal pod nazivom “GIRL WITH WINGS” na kojem smo za kratko vreme došli do preko 600.000+pratilaca. Volimo da delimo svoj svakodnevni životni stil da drugima I drago nam je da našu ljubav ne držimo samo za sebe već se širi dalje", kaže ona za "Mondo" i dodaje:

"Sve je pomalo teže, ali je sve mnogo lepše. Usled dosta obaveza, a I Lare dnevnu rutinu nemamo. Gledamo da se posvetimo bebi kada je kome zgodnije I da ostale obaveze odradimo u toku dana u skladu sa nekim prioritetima. Uglavnom Marko bude taj koji je više aktivan noću. Zaista mi puno pomaže i preko dana, ali jako sam srećna I ponosna na sebe što sada imam hrabrosti, a I dovoljno veština da mogu sama da ostanem kod kuće sa bebom I to bez problema. Pronašla sam načine kako mogu sama da je obučem, da je presvučem, da je uspavam, da je nahranim..."Počeli smo da se zabavljamo od nove godine 2019. na 2020. Upoznali smo se čini mi se 2018. godine na jednoj edukaciji o ishrani kojoj sam prisustvovala, a vodio ju je Marko.

"Od kako smo počeli da se zabavljamo jedno u drugome smo prepoznali puno odličnih stvari i karakternih osobina koje nam se oboma sviđaju. On je avanturista I voli aktivan život, “nema mira”, pa se meni dopao njegov stav, kako razmišlja I kako živi. A sa druge strane njemu se dopalo to što sam uvek pozitivna, što retko na šta kažem “NE” I što smo tako brzo krenuli dobro da funkcionišemo zajedno. Ono sto je interesantno je da smo počeli zajednički život nakon samo par meseci veze. Onda se desila situacija sa izolacijom I to nas je još više zbližilo. Brže smo se upoznali jer od samog početka veze jako puno vremena provodimo zajedno svaki dan"

Planovi za 2024.

"Imamo ciljeve koje želimo da ostvarimo po pitanju naših karijera, biznisa koji radimo zajedno, po pitanju slikarstva, ali isto tako i po pitanju nekih novih stvari koje bi voleli da iskusimo, sada već zajedno kao porodica. Takođe smo se u prethodnih godinu, dve selili u nekoliko navrata tako da jedva čekamo da nam se sledeće godine završi novi stan u kojem mislim da ćemo ostati barem neko vreme. Zahvalna sam na svemu sto se desilo u 2023. i želim I sebi, a i drugima da na kraju 2024. godine imamo da proslavimo još više lepih stvari koje su se dogodile. A onaj ko ima cilj, plan I zna šta želi, taj I hoće.

Dejana nije sve naučila sama, porodica, a najviše majka, su je bodrili u teškim trenucima, pa je pored osnovnih aktivnosti, uz pomoć truda i talenta, naučila i da se našminka, kuca poruke na telefonu, radi na računaru, a jedino što samostalno ne uspeva je da veže kosu i zakopča farmerke.

"Ja mogu da je zagrlim. Možda ne sa obe ruke, ali mi napravimo “sendvič” zagrljaj. Marko sa jedne strane, ja sa druge, a Lara u sredini. Najteže mi je padalo prvih mesec, do dva dana dok se ja još nisam opustila I dok se nisam osećala sigurno da je sama podignem svojim nogama, prebacim sa jednog mesta na drugo I slično. Čim je vratić malo ojačao, počela sam malo više da se opuštam, mogu reći da sam sada već postala zadovoljna onim što mogu i kako sam prevazišla taj strah. Tu mi je mnogo pomogla porodica, I moja I Markova, a naročito on", zaključuje Dejana za Mondo i poručuje:

"Ne odustajte od svojih ciljeva I ne dozvolite da svet promeni vaš osmeh, već koristite osmeh da promenite svet"

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare