Veze i odnosi

Zabranjeno voće: Kolike su šanse za najveću "noćnu moru" najboljih prijateljica?

Mnoge devojke neće ni pomisliti da se upuste u vezu sa bivšim dečkom svoje najbolje drugarice, ali nažalost, i to se dešava. Jedno istraživanje upravo se bavilo ovim problemom.

Sreda, 29.05.2019.

15:28

Izvor: super zena

Zabranjeno voće: Kolike su šanse za najveću
Foto: yacobchuk1/depositphotos.com

Podeli:

Naime, platforma za upoznavanje "Plenty of fish" (POF) istraživala je među svojim korisnicima da li bi bili sa bivšim partnerima svojih prijatelja.

Iako se većina ispitanika izjasnila kao da su bivši partneri bliskih osoba „zabranjeno voće“, skoro petina smatra da se toga pridržavaju tek ponekad, ili nikada, što je reklo pet odsto.

Čak 77 odsto učesnika istraživanja smatra da nije u redu biti sa bivšim partnerom nekog ko nas smatra prijateljem i da bi ukoliko se to i dogodi tražili dozvolu pre nego što bi se u bilo šta upustili. Istraživanje je pokazalo i da 33 odsto muškaraca smatra da nije u redu uraditi ovako nešto, prenosi Cosmopoliten.hr.

Anketa sprovedena na jednom engleskom portalu je pokazala i to da ljudi prave razliku u tome da li je u pitanju kratkotrajna afera, koju ne podržavaju, ili se radi o pravoj ljubavi koju smatraju dovoljno dobrim razlogom da oproste prijatelju ili da i sami postanu taj prijatelj, piše britanski "Metro".

Istraživanje o ovakvoj vrsti prevare pokazalo je i razliku u stavu u zavisnosti od generacije kojoj se pripada, pa je tako zaključeno da osobe rođene nakon 1995. godine ne smatraju da je biti sa bivšim svog prijatelja veliki problem.

Ukoliko se nađete u sličnom iskušenju, u POF-u su zaključili da je za vaše prijateljstvo najvažnije da vi budete prvi od koga će čuti o tome i da budete veoma obazrivi i da pored odgovora pratite i govor tela svog prijatelja, jer postoji velika opasnost da će potvrdan odgovor zapravo biti potisnuta ljutnja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.