Veze i odnosi

Ovih 7 stvari nikada ne treba da radite pre ili nakon vođenja ljubavi

Osim ako ne želite da dobijete dete, nemojte podizati zadnjicu nakon vođenja ljubavi jer to može povećati šansu za začećem. Ova poza pomaže spermatozoidima u njihovom putovanju u vrat materice.

Sreda, 27.10.2021.

11:51

Izvor: Prevention

Ovih 7 stvari nikada ne treba da radite pre ili nakon vođenja ljubavi
Foto: Shutterstock/conrado

Podeli:

Čak i iskusnim ljubavnicima može da se dogodi da previde neke stvari i zakomplikuju svoj život. Zato, pazite.

Evo šta ne bi trebalo da radite pre i posle odnosa prema mišljenju ginekologa i profesora na Medicinskom fakultetu u Hjustonu, dr Dženifer Bamp.

1. Juriti u WC odmah nakon odnosna

"Možda ste čuli ili pročitali kako je dobra ideja da urinirate odmah nakon seksa, da bi se smanjila mogućnost infekcije mokraćnog puta, ali malo mokraće neće uticati na to", kaže ona.

Radije ostanite u krevetu i uživajte u opuštanju nakon užitka.

2. Popiti flašu vina pre odnosa

"U poređenju s ljudima koji nisu pili, muškarcima koji su popili alkohol je bilo teže da ejakuliraju, a ženama je trebalo više stimulacije kako bi došle do vrhunca. Naime, alkohol deluje negativno za uzbuđenje i orgazam".

3. Ležati na zadnjici nakon seksa

"Ako ne želite da dobijete dete, ne podižite zadnjicu nakon vođenja ljubavi jer to može da poveći šansu za začećem. Ova poza pomaže spermatozoidima u njihovom putovanju u cerviks (vrat materice)", kaže dr Bamp.

4. Da se ne istuširate pre odnosa

"Zamolite partnera da se pre seksa istušira, posebno deo iza kožice penisa. Naime, tamo mogu da se nakupe bakterije koje uzrokuju infekciju urinarnog trakta, savetuje ona".

5. Jedete velike obroke pre seksa

"Izbegavajte velike količine zdrave hrane, poput povrća, žitarica... To može da dovede do stvaranja gasova tokom seksa. Da biste sprečili neprijatne situacije, izbegavajte takvu hranu, i ostalu s dosta vlakana u sebi, sat dva pre intimnog odnosa", kaže.

Bolji izbor je mali komad čokolade jer ona podstiče proizvodnju serotonina, hormona odgovornog za dobro raspoloženje.

6. Da ne očistite seks igračke

"Bez pravilnog čišćenja nakon svake upotrebe na njima mogu da se razmnožavaju mikroorganizmi koji uzrokuju infekcije. Da biste se zaštitili kako treba, koristite antibakterijske maramice ili sprejeve.

6. Da koristite lubrikant s mentolom

"Kod žena koje ulaze u menopauzu dolazi do stanjivanja vaginalnog tkiva, što dovodi do pojačane osetljivosti. Lubrikanti koji sadrže mentol u sebi mogu da iritiraju tkivo tih žena. Najbolji su oni na bazi vode, bez ikakvih mentola u sebi".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.