Veze i odnosi

Jab-jum je jedna od najmoćijih poza, podjednako uživaju i muškarci i žene

Jab-jum može biti izrazito moćan ako partneri sinhronizuju svoje disanje i gledaju se u oči, objasnila je seksološkinja dr Kerol Kvin. Seks je dobar način za oslobađanje od stresa, a ova poza se preporučuje kao posebno delotvorna.

Četvrtak, 03.02.2022.

13:32

Izvor: 24sata.hr

Jab-jum je jedna od najmoćijih poza, podjednako uživaju i muškarci i žene
Foto: gpointstudio/Shutterstock

Podeli:

"Ova poza inspirisana tantričkim seksom omogućuje partnerima da se fokusiraju jedno na drugo, što samo po sebi ublažava stres", kaže seksološkinja dr Kerol Kvin.

Kako se izvodi?

Muškarac treba da sedne ukrštenih nogu, a partnerka mu seda u krilo okrenuta prema njemu i nogama ga obgrli oko donjeg dela leđa. Zagrle se rukama, i gledaju u oči. Poza je dobra za žene jer mogu da kontrolišu penetraciju, a i penis će najviše stimulisati najosetljiviji deo vagine.

"Jab-jum može biti izrazito moćan ako partneri sinhronizuju svoje disanje i gledaju se u oči. Dodavanje tih elemenata vas usporava i fokusira na užitak pa se možete potpuno opustiti u ovoj izrazito intimnoj pozi", zaključuje dr Kvin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.