Veze i odnosi

Nakon smrti prve supruge, ona mu je bila druga ljubav: Kako je Kornelije Kovač upoznao Snežanu

Ljubav se desila spontano, a trajala je do samog kraja života Kornelija Kovača.

Utorak, 13.09.2022.

08:21

Izvor: gloria

Nakon smrti prve supruge, ona mu je bila druga ljubav: Kako je Kornelije Kovač upoznao Snežanu
Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Podeli:

Kompozitor Kornelije Kovač i njegova supruga Snežana Kovač upoznali su se sasvim slučajno na Beogradskom sajmu knjiga, tačno pre 16 godina. Kako piše magazin "Glorija", Snežana je bila zadužena za štand izdavačke kuće i bez konkretnog razloga jako je želela da sretne čuvenog kompozitora. Sreća joj se osmehnula i to se dogodilo.

Preminuo Kornelije Kovač, Kristina se oprostila od oca

Pošto je njega osvojio njen osmeh, izlazak na običnu jutarnju kafu usledio je nakon mesec dana, a za pomenuti magazin oboje su se prisetili kako se to tačno dogodilo.

"Prvo sam otpustio Zdravka Čolića": Kornelije je mislio da Čola "nije adekvatan pevač"

"Bilo je to drugog dana tog sajma knjiga, negde pred kraj radnog vremena. Već malo umorna pomislila sam – što bi bilo lepo da se pojavi Kornelije Kovač. Podigla sam glavu i ugledala ga. Uplašila sam se, prvi put u životu, svojih želja. Jer u tom trenutku nikakvih razloga nisam imala da od svih ljudi na planeti pomislim baš na njega. Znala sam ko je on, i to je bilo sve", rekla je Snežana.

"Poslednjih godina tražim antikvarna izdanja o velikanima klasične muzike. Ranije sam sakupljao romansirane biografije rokera, ali sad me zanima romantičarsko doba, neverovatne priče poput one kako je Đuzepe Verdi pokušavao da dođe do kolege Riharda Vagnera. Nema šta nije probao, na kraju je skupio hrabrost i pokucao mu na vrata kuće u Veneciji. Ubeđivao je slugu da ga pusti unutra, ovaj je odmahivao glavom, a kad je očajni Verdi zakukao da samo želi da ga vidi na tren, lakej mu je odgovorio: 'Žao mi je, gospodine, Vagner je preminuo ovog jutra'. Elem, razgledao sam sve štandove, a onda mi je pažnju privukao Snežanin osmeh – topao, iskren, drugačiji. Prilazeći, razmišljao sam šta da je pitam i zatražio sam nešto od Hermana Hesea, mog omiljenog pisca, iako sam video da je na štandu sve stručna literatura."

Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Ona je tada odgovorila da nema traženu knjigu, ali je za svaki slučaj htela još jednom da proveri, međutim, nije je našla. Kornelije je tada priznao da je knjiga bila samo izgovor kako bi produžio razgovor sa njom, ali je i tome došao kraj, jer je hteo posle Sajma da ide na kafu.

"Gledajući kako odlazi, opet ne znam zbog čega, poželela sam da se vrati. Došao je pola sata kasnije, totalno zbunjen, i pozvao me na kafu. Potpuno zatečena, promucala sam da ne mogu da ostavim štand. U stvari, trebalo mi je vremena da se saberem. Bože moj, o čemu ja da pričam sa jednim Batom Kovačem? Nemam dodirnih tačaka sa muzikom, osim što sam prosečan slušalac", rekla je ona.

Kovač se na kraju treći put vratio kako bi uzeo Snežanin broj telefona i tek nakon mesec dana izašli su na kafu na Adi Ciganliji.

"Posle mesec dana izašli smo u jedan lep restoran na Adi Ciganliji. Bio je već novembar, jezivo hladan."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare