Veze i odnosi

Koliko je ženama stvarno potrebno vremena da bi doživele orgazam?

Tačno 645 žena iz 21 zemlje sveta učestvovalo je u istraživanju u kojem je korišćena štoperica kako bi se zabeležilo koliko im je vremena trebalo da dostignu vrhunac u spavaćoj sobi.

Utorak, 23.05.2023.

12:43

Izvor: Krstarica/M.K.

Koliko je ženama stvarno potrebno vremena da bi doživele orgazam?
Foto: NDAB Creativity/shutterstock

Podeli:

Naučnici su studiju označili kao prvu ove vrste, a njena misija je bila da izmeri „latentnost orgazma“, tj. vreme između početka uzbuđivanja i orgazma.

The Journal of Sexual Medicine, u kojem su objavljeni rezultati studije, definišu početak uzbuđivanja kao „intenzivnu želju za seksom zbog prisustva erotskih stimulansa koje pruža partner, koje žena dobija kroz određene audio-vizuelne metode“.

Za prosečnu ženu do vrhunca je trebalo 13 minuta i 25 sekundi, ali je zabrinjavajući podatak da jedna od šest žena nije uopšte doživela vrhunac.

Takođe, treba istaći da se vreme koje je ženama bilo potrebno za vrhunac kretalo od 5 minuta do nešto više od 21 minut. Starost ili koliko ste dugo sa svojim partnerom ne utiče na tu brojku.

Ono što bi trebalo da znate jeste da je ženama potrebno duplo više vremena nego muškarcima za postizanje orgazma.

Studija iz 2009. godine otkrila je da je muškarcima u proseku trebalo 6 minuta do vrhunca, piše Evoke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.