Veze i odnosi

Pravilo "šest minuta" da vam seks bude kao na početku veze

Ponedeljak, 18.09.2023.

12:52

Izvor: zadovoljna.hr

Pravilo
Foto: gpointstudio/Shutterstock

Podeli:

Iako je svaki početak težak i većina se slaže da je ova tvrdnja istinita, zanemarićemo je u ljubavnom odnosu. Kod novopečenih parova je sve sjajno; ne skidaju pogled jedno s drugog, rade sve da usreće partnera, imaju leptiriće u stomaku i na sedmom nebu su.

Jedna od najvažnijih stvari na početku veze je i dobar seks. Kada su partneri željni jedno drugoga uvek nađu vremena za vođenje ljubavi, čak i posle napornog dana kada im to dođe kao relaksacija.

Međutim, šta kada počnete da koristite rečenicu "boli me glava" kao izgovor?


Sve što je lepo, kratko traje. Kad se zaljubljenost pretvori u ljubav i kad se stvore nešto dublja osećanja, seks pada na listi prioriteta, a ljubav počnemo da konzumiramo kroz razgovore, podršku i poverenje. To za dugogodišnje partnere može predstavljati problem, a nedostatak seksa može čak rezultirati i nepopravljivim problemima, ponekad i raskidom.

Ako vam je nakon dužeg perioda u vezi ponestalo strasti i inspiracije, a svesni ste da je seks temeljni deo ljubavnog odnosa, tu je rešenje koje ne košta ništa, vrlo je jednostavno, naučno potvrđeno i za cilj ima obostrano zadovoljstvo.

Seks omogućuje fizičku i psihičku povezanost partnera, pa je potrebno da intervenišete ako primetite da ste ga zanemarili. Stručnjaci tvrde da to možete uraditi pomoću pravila šest minuta, koje bi moglo da spase vaš seksualni život. Ne samo da spase, naglašavaju, nego da ga podigne za nekoliko nivoa i učvrsti vaš odnos.

U šest minuta do seksa kao na početku veze

Sex Information and Education Council of Canada
objavili su istraživanje koje kao najbolji, a istovremeno i najjednostavniji način popravljanja seksualnog života navodi pravilo šest minuta. Ono uključuje predigru koja traje upravo toliko - šest minuta. Bez obzira na to da li vi pružate zadovoljstvo partneru ili on vama, predigra od šest minuta je ključ dobro seksa, pokazalo je istraživanje.

Istraživanje je sprovedeno na 1.500 Kanađana koji su rekli da im je upravo pest minuta potrebno da se opuste i uživaju u seksu. Čak 61 odsto žena potvrdilo je da im je potrebno najmanje šest minuta predigre da bi uopšte mogle doživeti orgazam, a 55 odsto muškaraca potvrdilo je da im je seks bio znatno bolji ako su im partnerke pre odnosa ponudile šest minuta dodatne pažnje.

Isto važi i za aktivnosti nakon seksa. Zadovoljeno su se osećale one žene koje su muškarci mazili bar šest minuta nakon odnosa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.