Zdrav duh

Ona nije manekenka sa oblinama, ona je samo manekenka FOTO

Australijska manekenka Dženifer Atilemil nedavno je pozirala za magazin "Sports ilustrejted", a to joj je, kako kaže, jedan od najvećih uspeha u profesionalnoj karijeri.

Sreda, 24.05.2023.

13:30

Izvor: Super žena

Ona nije manekenka sa oblinama, ona je samo manekenka FOTO
Foto: Profimedia

Podeli:

Dženifer je, takođe, iskoristila ovu priliku da bi se obračunala sa kritičarima koji je celog života etiketiraju kao "plus-sajz manekenku i manekenku sa oblinama".

Inače, karijeru modela započela je u ranim tinejdžerskim danima, ali je tek na fakultetu počela ozbiljno da shvata ovaj životni poziv. U to vreme, svet je počeo da "ludi" za plus-sajz manekenkama, a ona se, kako kaže, našla u ne tako prijatnoj situaciji.

"Tako su i mene počeli da etiketiraju - kao manekenku sa oblinama. Umesto da snimam editorijale o kojima sam sanjala, zatekla sam se kako snimam kataloge u oskudnoj odeći, odevena kao mama. Široka, bezlična odeća uopšte nije pristajala mom obliku tela. Bio je to hladan tuš stvarnosti koji je razbio sve iluzije iz detinjstva", napisala je Dženifer za Njuzvik i potom nastavila.

"Odbijanje je postalo praksa u ovoj industriji i to je jako uticalo na moju psihu. Morala sam da imam debelu kožu kako bih preživela. Ponekad me ne bi ni pogledali na kastingu. U nekim trenucima, tokom 2017. godine, ozbiljno sam razmišljala o tome da odustanem", napisala je.

Dženifer je četiri godine bila bez posla, a onda joj se ukazala poslovna prilika. Radila je za promotivnu kampanju Next, a potom i za čuveni brend Victoria's Secret.

Ne voli naziv "plus-sajz" manekenka

"Zašto je trebalo toliko vremena za tu inkluzivnost? Odlučila sam da se ne opterećujem tim stvarima, jer sigurno neću biti poslednja manekenka. Otvorila sam vrata drugima koje izgledaju kao ja, a način na koji ćemo doživeti žene i njihova tela predstavljaće pravi izazov", objasnila je, te dodala da ne voli da je zovu plus-sajz modelom.

"Kada mi se neko obrati kao plus-sajz modelu ili modelu sa oblinama, odgovorim im da sam ja samo model", zaključila je Dženifer.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.