Zdravlje žene

"Pet crvenih zastavica lepote" – naučnica otkrila šta nikako ne koristi kad neguje kožu

Naučnica Hana Ingliš, iz Sidneja, koja se bavi istraživanjima u domenu lepote, objasnila je šta nikako ne koristi kada neguje telo i lice.

Sreda, 23.11.2022.

10:47

Autor: Miæanoviæ Marija

Foto: Ground Picture/shutterstock

Podeli:

Hana je istakla da postoji bezbroj loših stvari koje vidi da žene rade u svojim beauaty rutinama, a u nastavku pročitajte šta ona nikako ne koristi.

Mrežica za kupanje


"Užasne su, niko ih nikada ne pere i verovatno imaju buđ. Ako dobijete osip po telu, sigurno je zbog prljave mrežice. Zato, bolje da je ne koristite i da operete telo rukama", rekla je Hana.

Prskanje parfema na vrat i grudi

Razlog je taj što parfemi u sebi imaju "jedinjenja koja nisu nužno loša za vas, ali čine vašu kožu fotosenzitivnijom". Umesto toga, rekla je da "prska svoj parfem na potiljku ispod kose i ne samo da daje neverovatan miris, već i duže traje".

Krema za sunčanje sa drugim proizvodima

Kada je u pitanju krema za sunčanje, mnoge žene je malo pomešaju sa svojim puderom kako bi dobile sjaj. Hana smatra da ne bi trebalo da mešate proizvode.

"U svakom slučaju, stavite hidratantnu kremu, ostavite da se osuši, zatim stavite kremu za sunčanje i ostavite da se osuši, a zatim stavite šminku", rekla je.

"Ali, molim vas, nemojte mešati bronzer ili bilo koju podlogu sa kremom za sunčanje. Razlog za to je zato što treba da formira ravnomeran film na vašoj koži, a to bi ga moglo učiniti neravnim i destabilizovati celu stvar", posavetovala je.

Mislite da su proizvodi bez konzervansa dobra stvar

Prilikom kupovine mnogi se odluče za proizvod na kom piše "bez konzervansa. Hana ne misli da je to dobra ideja: "U proizvode se stavljaju konzervansi kako bi se sprečilo nastanak buđi", rekla je ona.

Šminka umesto kreme za sunčanje


Na puderu može da piše da ima zaštitni faktor, ali količina je bitna. Hana tvrdi da sigurno nećete staviti 1 ml pudera na kožu koliko je preporučljivo da stavite SPF kreme. Zato predlaže da "umesto toga, nanesite svoj SPF, a zatim stavite svoju podlogu, BB kremu ili tonirani hidratantnu kremu". A ne samo puder sa zaštitnim faktorom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare