Zdravlje žene

Čuvena glumica zauvek napustila filmsko platno: "Prolazila sam kroz pakao, gubila sam kosu"

Američka glumica Selma Bler nedavno je u intervjuu za britanski "Vog" pričala o teškoj borbi koju vodi sa multiplom sklerozom.

Petak, 21.04.2023.

09:34

Izvor: Super žena

Čuvena glumica zauvek napustila filmsko platno:
Foto: Profimedia

Podeli:

Selma Bler, koju pamtimo po ulogama u kultnim filmovinma Cruel Intentions, Hellboy i Legally Blonde, bila je dovoljno hrabra da ispriča o problemima sa kojima se svakodnevno susreće.

"Duboko sam vezana i fizički, i emotivno za taj štap. Moj glas i telo se smire kada ga dohvatim. Isto tako, vizuelno je moćan. Primetila sam da je puno mladih ljudi počelo da nosi štap u javnosti", rekla je ona, te dodala da joj je jako bitno kako se njeno zdravstveno stanje predstavlja široj javnosti.

"Mislim da je prezentacija, i te kako, bitna. Ako mogu da pomognem pri uklanjanju stigme o ovom zdravstvenom problemu, onda ću se rado zalagati za to."

"Gubila sam kosu i nisam imala energije"

Selma Bler je odustala od glume i danas je posvećena ljudima koji se bore sa multiplom sklerozom. Ona je u daljem intervju za britanski "Vog" opisala i kako se osećala na početku borbe.

"Moj imunitet je počeo da se gasi. Počela sam da gubim kosu i nisam imala dovoljno energije. Morala sam da se povučem iz sveta glume", rekla je glumica, objašnjavajući da je "prolazila kroz pakao" tokom poslednjeg snimanja filma.

Selma Bler se nada da će filmska industrija uzeti u obzir ljude obolele od MS-a, te da će ih više uključivati u projekte.

"O tome će dosta odlučivati kako reditelji prezentuju ljude sa invaliditetom javnosti. Polažem dosta nade u filmsku industriju kada je ova tema u pitanju", zaključila je Selma Bler.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare