Aktuelno

Muzikom ostavlja svet u čudu, ali i bizarnim životom: U dvorcu društvo joj prave mačke

Za Enju (60), neponovljivu keltsku popularnu muzičku zvezdu s kraja 80-ih i početka 90-ih, kažu da je najbogatija žena u istoriji Irske i Velike Britanije.

Nedelja, 27.02.2022.

11:30

Izvor: express.hr

Muzikom ostavlja svet u čudu, ali i bizarnim životom: U dvorcu društvo joj prave mačke
Foto: Profimedia

Podeli:

To je možda preterivanje, ali neosporno je da je ta žena apsolutno najuspešnija autorka s tih prostora, nakon prodatih 75 miliona primeraka albuma i zarađenih 117 milona evra. A svakako je i jedna od najmisterioznijih i najčudnijih pojava na svetskoj javnoj sceni.

Enja od 1997. živi u viktorijanskom dvorcu Manderlej u okolini Dablina koji je kupila čak i relativno jeftino, za nekih 3 miliona evra.

U poslednjih 10 godina u javnosti pojavila samo samo nekoliko puta i to se pojavila krajem februara 2020. godine na dodeli BAFTA nagrada. Navodno živi okružena mačkama, kojih je, koliko je potvrđeno, u jednom trenutku imala desetak.

Za lithub u jednom intervjuu je rekla da je "veoma posvećena stvaranju muzike i da po nekad putuje"; i spomenula je da je "uradila veliku renovaciju kuće u Francuskoj, kao i da je posećuje rodbinu u Australiji".

U poslednjih desetak godina izdala je dva albuma, i to je praktično sve za šta ona živi.

Njen ujak Noel Dugan izjavio je za "Sunday Times" da Enja živi kao kraljica ili kao pustinjak, dotle da je ni njena porodica ne viđa nešto previše, piše express.hr.

Prijatelji kažu da "baš urnebesno zabavna", a ona je sama u retkim trenucima kada je davala izjave, znala da govori da je nakon snimanja, a njima se bavi svaki dan, tako mračno raspoložena da ne može da zamisli kakav bi to stalniji životni partner mogao da bude u stanju da je podnosi takvu. Zato nastavlja da živi sama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare