Životne priče

Paulina Poriškova: Od top modela do tužne, izdane žene

Paulina Poriškova, super model 90-ih, teško se nosi sa godinama i starenjem. Poslednjim objavama na Instagramu zabrinula je sve koji je prate.

Nedelja, 14.03.2021.

11:58

Izvor: Jutarnji.hr

Paulina Poriškova: Od top modela do tužne, izdane žene
Foto: Profimedia

Podeli:

"Pokušavam da budem zahvalna i pozitivna i da gledam ispred sebe, ali neki dani su jednostavno takvi da bole", napisala je na Instagramu uz svoju fotografiju u suzama Paulina Poriškova (55), jedna od najpoželjnijih žena sveta 80-ih i 90-ih godina prošlog veka.

Priznala je da joj starenje teško pada i da se bori sa depresivnim fazama u životu. Na Instagramu ostavlja male ispovesti i priznanja da je "imala mali nervni slom".

"Često pomislim kako je prokleto teško biti žena. Teško je biti žena iznad 50 godina jer te izbace iz svih kombinacija. Postoji taj neki čudan period između -izgledaš sjajno poput Džej Lo i izgledaš kao Beti Vajt. Kao da između toga dvoje postoji neka mrtva zona, pa ja onda pokušavam da popunim baš taj prostor... Juče sam imala mali nervni slom, ali već danas sam puno bolje. Na neki način, to me oslobađa. Ujedno, to me i plaši jer to nisam želela ali moram da naučim da letim koristeći sopstvena krila."

Napisala je i ovo:

"Kad sam imala dvadeset i trideset godina, što sam manje nosila - bila sam popularnija. U četrdesetima sam mogla hodati gola i ne bih zaradila ništa više od ulaznice za remećenje javnog reda i mira. Sa pedeset me vređaju zbog toga. 'Obuci se, bako. Gladni ste pažnje? Ovo je malo očajno? Patetična si.' Zašto se seksualnosti i golotinji aplaudira u ženskoj mladosti i vređa u njenoj zrelosti? Zbog muškaraca.", napisala je Paulina.

U poslednjih nekoliko godina, Paulina je prošla kroz teške periode. 2017. godine, kako kaže, umorila se od ljubavi i zatražila razvod od Rika Okaseka, ali su nastavili ipak da žive zajedno.

Njih dvoje su se upoznali 1984. na snimanju spota za njegovu pesmu. Ulogu u spotu grupe "The Cars" dobila je na audiciji, a ta pesma "Drive" postala je planetarni hit. U to vreme, njoj je bilo 19, a njemu 40 godina.

"Zaljubila sam se na prvi pogled. Volela sam taj osećaj sigurnosti koji sam imala uz starijeg i mudrijeg partnera. Napuštanje i usamljenost u detinjstvu su na mene ostavili traumatične posledice, pa mi je njegovo prisustvo prijalo".

Dok je njihov razvod bio u toku, Rik je preminuo 2019. godine, a upravo je Paulina pronašla njegovo beživotno telo. Međutim, pravi šok je usledio kada je saznala da je izostavio iz testameta i ostavio je bez ičega. I nju i decu.

"To je proces tugovnja učinio dosta nezgodnim. Volela bih kad bih jednostavno mogla da kažem da mi nedostaje, ali sad se istovremeno osećam i tužno i neverovatno izdano. Nikad neću saznati zašto je do toga došlo i to je zaista grozan osećaj", rekla je ona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.