Životne priče

Plivačica izrazito nezadovoljna uslovima u Tokiju: "Ne mogu to da prihvatim"

Dvostruka osvajačica olimpijske medalje nije skrivala nezadovoljstvo potezom organizatora Olimpijskih igara.

Četvrtak, 22.07.2021.

08:20

Izvor: B92

Plivačica izrazito nezadovoljna uslovima u Tokiju:
Foto: Profimedia

Podeli:

Plivačica Ona Karbonel nezadovoljna je organizacijom Olimpijskih igara jer na put nije mogla da povede svoje dete.

Pre nekoliko meseci vicešampionka sa Olimpijskih igara u Londonu rodila je dečaka Kaija kojeg još uvek doji, ali je zbog igara morala da se razdvoji od njega, a emotivnu poruku u kojoj je iskazala revolt prema organizatorima podelila je na Instagramu.

"Nakon brojnih poruka podrške i ohrabrenja da idem u Tokio s Kaijem, moram da izrazim svoje razočaranje jer ću na kraju morati da putujem bez njega. Moj suprug i maleni Kai bi morali da ostanu u drugom hotelu i ne bi smeli da napuste sobu gotovo 20 dana, a ja bih svaki put kada bih htela da podojim sina morala da napustim i balon u kojem se nalazi moja ekipa kako bih stigla do hotela te tako ugrozila zdravlje svojih kolegica. Zato što japanska vlada postavlja uslove prema kojima ne mogu istovremeno biti posvećena svojim sportskim aktivnostima i provoditi vreme sa svojom porodicom, morala sam doneti tešku odluku", nezadovoljna je bila plivačica.

"Lično, ne mogu da prihvatim takve uslove i neću biti u redu. Sledećih 20 dana moraću da koristim dojilicu i nadam se kako će Kai i dalje hteti da uzima moje mleko, što je meni lično vrlo važno", iskrena je bila predstavnica Španije na Olimpijskim igrama.

Karbonel će u Tokiju nastupiti na svojim trećim Olimpijskim igrama, a u Londonu 2012. godine osvojila je srebrnu i bronzanu medalju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.