Životne priče

Tatjana Patic bila je tajanstveni model 90-ih, svoju karijeru brzo je okončala: "Nisam prodala dušu"

Tatjana Patic, supermodel koja je bila članica slavne petorke s Naomi Kembel, Sindi Kraford, Lindom Evangelistom i Kristi Turlington preminula je u 57. godini. Ipak, Tatjana Patic ostaće upamćena kao vrhunska manekenka i najtajanstvenija osoba sveta modelinga.

Sreda, 11.01.2023.

19:45

Autor: J.V.

Tatjana Patic bila je tajanstveni model 90-ih, svoju karijeru brzo je okončala:
Foto: Profimedia

Podeli:

Tokom svoje karijere krasila je više od 200 naslovnih strana, a najupečatljivija je fotografija iz britanskog Voga iz januara 1990. godine, kada ju je fotografisao Piter Lindberg.

Do tada se u više navrata pojavljivala na naslovnicama prestižnih časopisa.

Saradnja sa uglednim fotografom Piterom Linbergom trajala je više od 30 godina, a poslednje snimanje imali su 2016. godine kada su radili za italijanski Vog.

Ubrzo nakon čuvene naslovnice britanskog Voga 1990., pojavila se u spotu Džordža Majkla za pesmu "Freedom", zajedno sa ostala četiri najpoznatija supemodela.

Ipak, odlučila je da se na vrhuncu svoje slave povuče iz sveta modelinga, a kako je jednom prilikom rekla za strane medije, nije htela da proda svoju dušu.

"Nikada nisam prodala svoju dušu", kazala je u intervjuu 2020.

Tatjana Patic odlučila je da živi mirnim životom, te se sa javne scene povukla veoma rano i do dana-današnjeg živela je na farmi.

"Bilo je glamuroznih trenutaka, ali bilo je i jako naporno. Loši delovi tog posla su česta putovanja i stalni umor. Uvek sam mislila da manekenstvo nisam ja - to je samo posao. Nije me to definisalo", rekla je ona svojevremeno o manekenstvu. Godine 2004. je rodila sina , a bila je šest godina u braku sa Džejsonom Džonsonom, od 2003. do 2009. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare