Muškarci koji poseduju ove osobine su najbolji očevi, tvrde stručnjaci

Tačan recept za pravilan način vaspitavanja dece ne postoji, a od pojedinca zavisi kako će podizati svoje dete. Ipak, kako piše "India Times", stručnjaci naglašavaju da određene osobine kod ljudi mogu da budu jasan pokazatelj kakvi će roditelji biti jednog dana ukoliko to požele.se ostvare.

Sreda, 30.11.2022.

14:35

Izvor: index.hr

Muškarci koji poseduju ove osobine su najbolji očevi, tvrde stručnjaci
Foto: fizkes/Shutterstock

Podeli:

Pouzdanost

Deca moraju da znaju da uvek, u svakom životnom trenutku mogu da računaju na svog oca. Pouzdani muškarci će jenog dana biti i pouzdani očevi, a to je jako bitno pri izboru partnera za brak.

Iskrenost

Poverenje i iskrenost jedne su od najvažnijih stvari u svakom odnosu. Upravo zbog toga, objašnjavaju stručnjaci, najbolji roditelji su oni koji pokazuju iskrenost, tj. nisu skloni laganju i skrivanju.

StrpljenjeStrpljiv muškarac je i najbolji otac, a kad dođe dete, zaisto će vam trebati živci.

Razigranost

Deca obožavaju igru, kroz nju se zabavljaju, uče i stvaraju snažnu vezu s ljudima oko sebe, uključujući i roditelje.

Poniznost

Poniznost je među najvažnijim osobinama kad je reč o građenju dobrih odnosa s ljudima, pa tako i s decom. Ova osobina ne bi trebalo da nosi negativnu konotaciju. Baš suprotno, to znači da bi muškarac u svakom trenutku trebalo da spusti loptu i u pregovoru sa partnerkom dođe do najboljeg rešenja za određeni problem.

Optimizam


Stručnjaci veruju da od svih pozitivnih emocija optimizam može imati najbolje "posledice" na našu decu. Naime, ono što vide od nas, kasnije i sami primenjuju u kasnije periodu života.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.