VLASTI OBECAVAJU BOLJI POLOZAJ ROMA

Utorak, 21.11.2000.

18:46

Izvor: B92

Default images

Podeli:

VLASTI OBECAVAJU BOLJI POLOZAJ ROMA Jugoslovenske vlasti obecale su Romima resavanje njihovog statusa u SRJ u skladu sa medjunarodnim standardima, javlja Beta. Pomocnik jugoslovenskog ministra nacionalnih manjina Jelena Markovic u utorak je u razgovoru sa kopredsednikom Demokratske romske unije Srdjanom Sajinom rekla da je to ministarstvo otvoreno za saradnju kako bi se pronasla resenja koja ce Romima obezbediti mesto "istinskog subjekta u novim demokratskim uslovima", saopsteno je nakon razgovora. U razgovoru je istaknuto da je nuzno resiti pitanje obrazovanja i informisanja Roma, kao i njihovo ucesce u izradi zakona o manjinama.

Jugoslovenske vlasti obecale su Romima resavanje njihovog statusa u SRJ u skladu sa medjunarodnim standardima, javlja Beta.

Pomocnik jugoslovenskog ministra nacionalnih manjina Jelena Markovic u utorak je u razgovoru sa kopredsednikom Demokratske romske unije Srdjanom Sajinom rekla da je to ministarstvo otvoreno za saradnju kako bi se pronasla resenja koja ce Romima obezbediti mesto "istinskog subjekta u novim demokratskim uslovima", saopsteno je nakon razgovora. U razgovoru je istaknuto da je nuzno resiti pitanje obrazovanja i informisanja Roma, kao i njihovo ucesce u izradi zakona o manjinama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare