PRELJA: PRIJEM SRJ U OEBS JE U ALBANSKOM INTERESU

Subota, 25.11.2000.

18:19

Izvor: B92

Default images

Podeli:

PRELJA: PRIJEM SRJ U OEBS JE U ALBANSKOM INTERESU Predstavnik kancelarije Albanije na Kosovu Vladimir Prelja izjavio je da ova zemlja nije stavila veto na prijem Jugoslavije u OEBS jer smatra da je to u interesu svih Albanaca, ukljucujuci i one koji zive na Kosovu. U izjavi za agenciju "Kosova lajv", Prelja je naveo da zvanicna Tirana smatra da je prisustvo SRJ u OEBS u nacionalnom interesu svih Albanaca i da je, davanjem saglasnosti, izrazila nadu da ce SRJ na demokratski nacin delovati i prema svojim susedima. Odgovarajuci na pitanje da li su medjunarodni faktori vrsili pritisak na Tiranu da ne sprecava prijem SRJ u OEBS, on je rekao da je "Albanija raspravljala s partnerima i svojim saveznicima, ukljucujuci i SAD", ali nije zeleo da saopsti pojedinosti ovih razgovora. Albanska stampa na Kosovu kritikovala je prijem Jugoslavije u OEBS, ocenjujuci ga kao ishitren, javlja Beta.

Predstavnik kancelarije Albanije na Kosovu Vladimir Prelja izjavio je da ova zemlja nije stavila veto na prijem Jugoslavije u OEBS jer smatra da je to u interesu svih Albanaca, ukljucujuci i one koji zive na Kosovu. U izjavi za agenciju "Kosova lajv", Prelja je naveo da zvanicna Tirana smatra da je prisustvo SRJ u OEBS u nacionalnom interesu svih Albanaca i da je, davanjem saglasnosti, izrazila nadu da ce SRJ na demokratski nacin delovati i prema svojim susedima. Odgovarajuci na pitanje da li su medjunarodni faktori vrsili pritisak na Tiranu da ne sprecava prijem SRJ u OEBS, on je rekao da je "Albanija raspravljala s partnerima i svojim saveznicima, ukljucujuci i SAD", ali nije zeleo da saopsti pojedinosti ovih razgovora. Albanska stampa na Kosovu kritikovala je prijem Jugoslavije u OEBS, ocenjujuci ga kao ishitren, javlja Beta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare