DS PREDLAZE PROTEST PROTIV NASILJA ALBANSKIH EKSTREMISTA

Subota, 25.11.2000.

16:27

Izvor: B92

Default images

Podeli:

DS PREDLAZE PROTEST PROTIV NASILJA ALBANSKIH EKSTREMISTA Visoki funkcioner Demokratske stranke Cedomir Jovanovic izjavio je da ce u subotu uvece predloziti liderima Demokratske opozicije Srbije da u ponedeljak u 15 sati ispred Savezne skupstine organizuju miran protest protiv nasilja i ugrozavanja Jugoslavije od strane albanskih ekstremista. On je agenciji Beta rekao da bi sa tog protesta DOS trebalo da apeluje na medjunarodnu zajednicu da, "u trenutku kada se otvara prema svetu, Srbija nece dozvoliti povratak na stanje iz prethodnih nekoliko godina u kojima je citav nas narod bio zrtva ekstremnog albanskog separatizma". "Mislimo da bi na tom protestu morali da uputimo jasan zahtev medjunarodnoj zajednici da postuje obaveze koje je preuzela pred vaznim medjunarodnim institucijama, i da zatrazimo da sprece upade u zonu bezbednosti", kazao je Jovanovic. On je dodao da nova vlast u SRJ nece napustiti "kurs priblizavanja demokratskoj Evropi, uprkos nastojanju albanskih ekstremista da nas uvuku u novi rat", ali i da nece dozvoliti da "pripadnici snaga bezbednosti ginu i defanzivno reaguju u situaciji u kojoj su ocigledno napadnuti kroz krsenje obaveza koje ima Kfor".

Visoki funkcioner Demokratske stranke Cedomir Jovanovic izjavio je da ce u subotu uvece predloziti liderima Demokratske opozicije Srbije da u ponedeljak u 15 sati ispred Savezne skupstine organizuju miran protest protiv nasilja i ugrozavanja Jugoslavije od strane albanskih ekstremista. On je agenciji Beta rekao da bi sa tog protesta DOS trebalo da apeluje na medjunarodnu zajednicu da, "u trenutku kada se otvara prema svetu, Srbija nece dozvoliti povratak na stanje iz prethodnih nekoliko godina u kojima je citav nas narod bio zrtva ekstremnog albanskog separatizma". "Mislimo da bi na tom protestu morali da uputimo jasan zahtev medjunarodnoj zajednici da postuje obaveze koje je preuzela pred vaznim medjunarodnim institucijama, i da zatrazimo da sprece upade u zonu bezbednosti", kazao je Jovanovic. On je dodao da nova vlast u SRJ nece napustiti "kurs priblizavanja demokratskoj Evropi, uprkos nastojanju albanskih ekstremista da nas uvuku u novi rat", ali i da nece dozvoliti da "pripadnici snaga bezbednosti ginu i defanzivno reaguju u situaciji u kojoj su ocigledno napadnuti kroz krsenje obaveza koje ima Kfor".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare