SUD U BIJELOM POLJU TRAGA ZA DVOJICOM OTETIH U STRPCIMA

Nedelja, 26.11.2000.

16:26

Izvor: B92

Default images

Podeli:

SUD U BIJELOM POLJU TRAGA ZA DVOJICOM OTETIH U STRPCIMA Osnovni sud u Bijelom Polju pozvao je dva muskarca, za koje se pretpostavlja da su bili medju 19 otetih putnika u mestu Strpci pre sedam godina, da se u roku od tri meseca jave tom sudu, ili ce biti proglasenim mrtvim. Javnim oglasom Suda u Bijelom Polju pozvani su Seco Softic iz Godijeva i Rifat Husovic iz Bijelog Polja. Pred Visim sudom u Bijelom Polju pre vise od dve godine pocelo je sudjenje Nebojsi Ranisavljevicu iz Despotovca, koji je optuzen da je ucestvovao u otmici i likvidaciji tih 19 putnika, pretezno muslimanske nacionalnosti. Tokom sudjenja saslusani su i clanovi porodica Softica i Husovica. Proces je poslednji put prekinut krajem septembra ove godine, uz obrazlozenje suda da treba da budu izvedeni novi dokazi na teritoriji Republike Srpske, javlja Beta.

Osnovni sud u Bijelom Polju pozvao je dva muskarca, za koje se pretpostavlja da su bili medju 19 otetih putnika u mestu Strpci pre sedam godina, da se u roku od tri meseca jave tom sudu, ili ce biti proglasenim mrtvim. Javnim oglasom Suda u Bijelom Polju pozvani su Seco Softic iz Godijeva i Rifat Husovic iz Bijelog Polja. Pred Visim sudom u Bijelom Polju pre vise od dve godine pocelo je sudjenje Nebojsi Ranisavljevicu iz Despotovca, koji je optuzen da je ucestvovao u otmici i likvidaciji tih 19 putnika, pretezno muslimanske nacionalnosti. Tokom sudjenja saslusani su i clanovi porodica Softica i Husovica. Proces je poslednji put prekinut krajem septembra ove godine, uz obrazlozenje suda da treba da budu izvedeni novi dokazi na teritoriji Republike Srpske, javlja Beta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare