DJUKANOVIC: SVET RAZUME CRNOGORSKU INICIJATIVU

Nedelja, 26.11.2000.

11:37

Izvor: B92

Default images

Podeli:

DJUKANOVIC: SVET RAZUME CRNOGORSKU INICIJATIVU Predsednik crne Gore Milo Djukanovic, koji je kao specijalni gost ucestvovao na zasedanju Centralnoevropske inicijative u Budimpesti, izjavio je po zavrsetku skupa da predstavnici medjunarodne zajednice sa razumevanjem prihvataju crnogorsku inicijativu, prenosi FoNet. "Imam utisak da je sve prisutnije u medjunarodnoj zajednici da su problemi odnosa izmedju Srbije i Crne Gore stariji od Milosevicevog mandata, te da se ti problemi ne mogu rijesiti automatski, nakon sloma Miloseviceve diktatute", objasnio je Djukanovic. "Takodje, smatram da se sve vise shvata da je neminovnost da se i Crnoj Gori i njenim gradjanima dozvoli ono pravo koje imaju svi drugi narodi na svetu, a to je da na demokratski nacin odluce o svojoj daljoj sudbni, odnosno drzavnopravnom modelu, u kojem ce ziveti u buducnosti", dodao je crnogorski predsednik. "Najavio sam i istrajnost crnogorskih predstavnika u namjeri da se narednih meseci pokusamo dogovoriti sa Srbijom", nastavio je Djukanovic i zakljucio: "Mislim da je to vazan deo naseg ucesca u svim multilateralnim i bilateralnim skupovima danas i u narednom periodu, jer je ocigledno da medjunarodna zajednica vise od svega zeli da prepozna tu iskrenost u nameri da se uspostavi demokratski dijalog i da se pokusa postici dogovor". Crnogorski predsednik u Budimpesti je razgovarao sa madjarskim predsednikom Ferencom Madlom, austrijskim kancelarom Volfgangom Siselom i sa visokim predstavnikom EU za spoljnu politiku Havijerom Solanom.

Predsednik crne Gore Milo Djukanovic, koji je kao specijalni gost ucestvovao na zasedanju Centralnoevropske inicijative u Budimpesti, izjavio je po zavrsetku skupa da predstavnici medjunarodne zajednice sa razumevanjem prihvataju crnogorsku inicijativu, prenosi FoNet. "Imam utisak da je sve prisutnije u medjunarodnoj zajednici da su problemi odnosa izmedju Srbije i Crne Gore stariji od Milosevicevog mandata, te da se ti problemi ne mogu rijesiti automatski, nakon sloma Miloseviceve diktatute", objasnio je Djukanovic. "Takodje, smatram da se sve vise shvata da je neminovnost da se i Crnoj Gori i njenim gradjanima dozvoli ono pravo koje imaju svi drugi narodi na svetu, a to je da na demokratski nacin odluce o svojoj daljoj sudbni, odnosno drzavnopravnom modelu, u kojem ce ziveti u buducnosti", dodao je crnogorski predsednik. "Najavio sam i istrajnost crnogorskih predstavnika u namjeri da se narednih meseci pokusamo dogovoriti sa Srbijom", nastavio je Djukanovic i zakljucio: "Mislim da je to vazan deo naseg ucesca u svim multilateralnim i bilateralnim skupovima danas i u narednom periodu, jer je ocigledno da medjunarodna zajednica vise od svega zeli da prepozna tu iskrenost u nameri da se uspostavi demokratski dijalog i da se pokusa postici dogovor". Crnogorski predsednik u Budimpesti je razgovarao sa madjarskim predsednikom Ferencom Madlom, austrijskim kancelarom Volfgangom Siselom i sa visokim predstavnikom EU za spoljnu politiku Havijerom Solanom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare