RUSIJA ZATRAZILA UKIDANJE EMBARGA NA ORUZJE JUGOSLAVIJI

Četvrtak, 30.11.2000.

16:21

Izvor: B92

Default images

Podeli:

RUSIJA ZATRAZILA UKIDANJE EMBARGA NA ORUZJE JUGOSLAVIJI Rusija je u sredu Savetu bezbednosti UN predala nacrt rezolucije kojom se trazi ukidanje embarga na oruzje SRJ koji je uveden marta 1998. godine zbog situacije na Kosovu, rekle su diplomate. U nacrtu rezolucije, medjutim, ne trazi se ukidanje embarga na prodaju oruzja i vojnog materijala koji ne bi bio namenjen vladi. To ukljucuje i Kosovo koje je od kraja vojne intervencije NATO juna 1999. godine pod upravom UN. Rusija od decembra preuzima predsedavanje Savetom bezbednosti i trebalo bi da zakaze debatu o glasanju o njenom nacrtu rezolucije. Tokom zatvorenog sastanka, Francuska i Velika Britanija su istakle da nova vlada predsednika Vojislava Kostunice nije zatrazila ukidanje embarga na oruzje. Kina je podrzala ruski nacrt, prenosi Beta.

Rusija je u sredu Savetu bezbednosti UN predala nacrt rezolucije kojom se trazi ukidanje embarga na oruzje SRJ koji je uveden marta 1998. godine zbog situacije na Kosovu, rekle su diplomate. U nacrtu rezolucije, medjutim, ne trazi se ukidanje embarga na prodaju oruzja i vojnog materijala koji ne bi bio namenjen vladi. To ukljucuje i Kosovo koje je od kraja vojne intervencije NATO juna 1999. godine pod upravom UN. Rusija od decembra preuzima predsedavanje Savetom bezbednosti i trebalo bi da zakaze debatu o glasanju o njenom nacrtu rezolucije. Tokom zatvorenog sastanka, Francuska i Velika Britanija su istakle da nova vlada predsednika Vojislava Kostunice nije zatrazila ukidanje embarga na oruzje. Kina je podrzala ruski nacrt, prenosi Beta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare