ZERI: OPASAN PREDLOG BEOGRADA

Subota, 02.12.2000.

12:50

Izvor: B92

Default images

Podeli:

ZERI: OPASAN PREDLOG BEOGRADA U resavanje sudbine Kosova ne treba ukljucivati susedne zemlje, kako to "predlaze predsednik SRJ Vojislav Kostunica sa svojim pristalicama", navodi se u komentaru pristinskog dnevnika "Zeri", javlja Beta. U komentaru pod naslovom "Opasan predlog Beograda", dnevnik postavlja pitanje: "Zasto sada Beograd predlaze da u proces resavanja pitanja Kosova treba ukljuciti i susedne zemlje, odnosno Albaniju, Makedoniju, Bugarsku i Grcku?". Interesi Albanije, Grcke, Makedonije i Bugarske "toliko su protivrecni", da bi eventualno ucesce tih zemalja u procesu resavanja pitanja Kosova samo ucinilo taj proces jos slozenijim, dodaje se u komentaru. Dnevnik takodje ocenjuje da "kosovski Albanci s pravom tvrde da je nezavisnost Kosova resenje koje ce uticati na mir na Balkanu".

U resavanje sudbine Kosova ne treba ukljucivati susedne zemlje, kako to "predlaze predsednik SRJ Vojislav Kostunica sa svojim pristalicama", navodi se u komentaru pristinskog dnevnika "Zeri", javlja Beta. U komentaru pod naslovom "Opasan predlog Beograda", dnevnik postavlja pitanje: "Zasto sada Beograd predlaze da u proces resavanja pitanja Kosova treba ukljuciti i susedne zemlje, odnosno Albaniju, Makedoniju, Bugarsku i Grcku?". Interesi Albanije, Grcke, Makedonije i Bugarske "toliko su protivrecni", da bi eventualno ucesce tih zemalja u procesu resavanja pitanja Kosova samo ucinilo taj proces jos slozenijim, dodaje se u komentaru. Dnevnik takodje ocenjuje da "kosovski Albanci s pravom tvrde da je nezavisnost Kosova resenje koje ce uticati na mir na Balkanu".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare