KFOR DOBIO NAREDJENJE DA ENERGICNIJE NASTUPA

Subota, 02.12.2000.

10:47

Izvor: B92

Default images

Podeli:

KFOR DOBIO NAREDJENJE DA ENERGICNIJE NASTUPA Madjarski ambasador pri NATO Andras Simonji izjavio je da su komandanti Kfora su dobili naredjenje da "energicnije nastupaju protiv agresivnih ekstremista u granicnom regionu, ali i unutar Kosova". "NATO uzima ozbiljno 'presevsku krizu' ali se nada da ce nakon do sada povucenih poteza doci do ubrzanog poboljsanja situacije", rekao je Simonji za "Nepsabadsag", prenosi Beta. Simonji je dodao da je stav NATO da "u regionu Preseva treba nastupati protiv malobrojnih ekstremista kako njihovo delovanje ne bi dovodilo u opasnost normalizovanje situacije" i dodao da NATO "nece dozvoliti pogorsanje stanja". Jedan neimenovan zvanicnik NATO iz Brisela izjavio je da je cilj odrzavanje mira na Kosovu i zato nastupanje protiv albanskih ekstremista, rekao je on, "ne predstavlja nikakav problem". Prema recima tog zvanicnika, s tim u vezi, "ne postoji nikakva stretegijska dilema, jer se Severoatlanski savez ne bavi buducim statusom Kosova". List prenosi procenu izvora bliskih NATO prema kojima je taj savez sada iskljucivo usmeren na nastavak demokratskih procesa na Kosovu, cije rezultate, navodi list, "niko ne sme da dovodi u opasnost".

Madjarski ambasador pri NATO Andras Simonji izjavio je da su komandanti Kfora su dobili naredjenje da "energicnije nastupaju protiv agresivnih ekstremista u granicnom regionu, ali i unutar Kosova". "NATO uzima ozbiljno 'presevsku krizu' ali se nada da ce nakon do sada povucenih poteza doci do ubrzanog poboljsanja situacije", rekao je Simonji za "Nepsabadsag", prenosi Beta. Simonji je dodao da je stav NATO da "u regionu Preseva treba nastupati protiv malobrojnih ekstremista kako njihovo delovanje ne bi dovodilo u opasnost normalizovanje situacije" i dodao da NATO "nece dozvoliti pogorsanje stanja". Jedan neimenovan zvanicnik NATO iz Brisela izjavio je da je cilj odrzavanje mira na Kosovu i zato nastupanje protiv albanskih ekstremista, rekao je on, "ne predstavlja nikakav problem". Prema recima tog zvanicnika, s tim u vezi, "ne postoji nikakva stretegijska dilema, jer se Severoatlanski savez ne bavi buducim statusom Kosova". List prenosi procenu izvora bliskih NATO prema kojima je taj savez sada iskljucivo usmeren na nastavak demokratskih procesa na Kosovu, cije rezultate, navodi list, "niko ne sme da dovodi u opasnost".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare