CEMOVIC: CB CRNE GORE ZAINTERESOVANA ZA SARADNJU SA NBJ

Subota, 02.12.2000.

13:45

Izvor: B92

Default images

Podeli:

CEMOVIC: CB CRNE GORE ZAINTERESOVANA ZA SARADNJU SA NBJ Predsednik Monetarnog saveta Crne Gore Momcilo Cemovic izjavio je da je Centralna banka Crne Gore zainteresovana za saradnju sa Narodnom bankom Jugoslavije, koju, kako je rekao, "sada personifikuje ugledni ekonomista Mladjan Dinkic". Cemovic je u izjavi za podgoricki dnevnik "Pobjeda" rekao da se u Crnoj Gori "ipak ne gleda sa simpatijama na Dinkicevu nameru da administrativnim putem i kratkorocnim merama rehabilituje posrnuli i kompromitivani dinar". Prema njegovim ocenama, NBJ sta god da ucini, ne moze istisnuti nemacku marku sa trzista. Uvodjenjem nemacke marke, smatra Cemovic, "Srbija bi bila bliza Evropi.., a to bi istovremeno znacilo mogucnost vodjenja platnog prometa i sa Crnom Gorom i sa celim svetom".

Predsednik Monetarnog saveta Crne Gore Momcilo Cemovic izjavio je da je Centralna banka Crne Gore zainteresovana za saradnju sa Narodnom bankom Jugoslavije, koju, kako je rekao, "sada personifikuje ugledni ekonomista Mladjan Dinkic". Cemovic je u izjavi za podgoricki dnevnik "Pobjeda" rekao da se u Crnoj Gori "ipak ne gleda sa simpatijama na Dinkicevu nameru da administrativnim putem i kratkorocnim merama rehabilituje posrnuli i kompromitivani dinar". Prema njegovim ocenama, NBJ sta god da ucini, ne moze istisnuti nemacku marku sa trzista. Uvodjenjem nemacke marke, smatra Cemovic, "Srbija bi bila bliza Evropi.., a to bi istovremeno znacilo mogucnost vodjenja platnog prometa i sa Crnom Gorom i sa celim svetom".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare