Izbacene cetiri srpske porodice iz zgrade YU programa

Petak, 06.09.2002.

21:29

Izvor: Beta

Default images

Podeli:

Izbacene cetiri srpske porodice iz zgrade YU programa Policija u Pristini u petak uvece iz zgrade YU programa, jedine u tom gradu u kojoj jos zive Srbi, izbacila je cetiri porodice. Preostali pristinski Srbi preneli su agenciji Beta da je policija cetiri srpske porodice izbacila na zahtev "Habitata", organizacije zaduzene za oslobadjanje uzurpirane imovine. U poslednjih mesec dana iz ulaza 23, u kojem su u zgradi podignutoj sredstvima YU programa 1996. godine, smesteni Srbi, policija je postupajuci po nalogu "Habitata" dosad izbacila ukupno sest srpskih porodica. Policija je veceras nasilno izbacila stvari cetiri srpske porodice, ne nudeci nikakav alternativni smestaj. Clan Predsednistva Skupstine Kosova Oliver Ivanovic ocenio je da je neprihvatljivo da "Habitat", organizacija zaduzena za vracanje uzurpirane imovine, koja nije u poslednje tri godine uspela ni da popise uzurpiranu srpsku imovinu na Kosovu, krece u akciju oslobadjanja bespravno zauzetih stanova, od 170 Srba u centru Pristine. "To najbolje odrazava odnos medjunarodne zajednce prema opstanku Srba i eventualnom povratku", rekao je Ivanovic. "Kako se iko moze nadati povratku u Pristinu ako na ovaj nacin ili neki drugi, svi preostali Srbi budu proterani. Opstanak preostalih Srba u Pristtini je vazan u politickom, psiholoskom i prakticnom smislu", rekao je Ivanovic.

Policija u Pristini u petak uvece iz zgrade YU programa, jedine u tom gradu u kojoj jos zive Srbi, izbacila je cetiri porodice. Preostali pristinski Srbi preneli su agenciji Beta da je policija cetiri srpske porodice izbacila na zahtev "Habitata", organizacije zaduzene za oslobadjanje uzurpirane imovine. U poslednjih mesec dana iz ulaza 23, u kojem su u zgradi podignutoj sredstvima YU programa 1996. godine, smesteni Srbi, policija je postupajuci po nalogu "Habitata" dosad izbacila ukupno sest srpskih porodica. Policija je veceras nasilno izbacila stvari cetiri srpske porodice, ne nudeci nikakav alternativni smestaj. Clan Predsednistva Skupstine Kosova Oliver Ivanovic ocenio je da je neprihvatljivo da "Habitat", organizacija zaduzena za vracanje uzurpirane imovine, koja nije u poslednje tri godine uspela ni da popise uzurpiranu srpsku imovinu na Kosovu, krece u akciju oslobadjanja bespravno zauzetih stanova, od 170 Srba u centru Pristine. "To najbolje odrazava odnos medjunarodne zajednce prema opstanku Srba i eventualnom povratku", rekao je Ivanovic. "Kako se iko moze nadati povratku u Pristinu ako na ovaj nacin ili neki drugi, svi preostali Srbi budu proterani. Opstanak preostalih Srba u Pristtini je vazan u politickom, psiholoskom i prakticnom smislu", rekao je Ivanovic.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare