Incident koordinirali pojedinci iz SUP-a

Utorak, 10.09.2002.

19:27

Izvor: B92, Beta

Default images

Podeli:

Incident koordinirali pojedinci iz SUP-a Izvrsni odbor Skupstine opstine Novi Pazar zakljucio je u utorak da su incidenti na ulicama toga grada, koji su se dogodili tokom proslave pobede jugoslovenskih kosarkasa, bili "koordinirani" i da postoji najava izazivanja novih nemira u Novom Pazaru. Novopazarska vlada navela je u saopstenju sa vanredne sednice da je kolona "stotinak vozila iz pravca Raske, vecinom sa kosovskomitrovickim i kraljevackim tablicama", bila "predvodjena i koordinirana od strane ekstremista iz reda policijskog sastava SUP-a Novi Pazar". Opstinska vlada zatrazila je od novopazarske policije da preduzme preventivne mere i spreci najavljeni dolazak kolona iz pravca Kosovske Mitrovice, Raske i Uzica ka Novom Pazaru. Novopazarska vlada pozvala je gradjane Novog Pazara da "ne nasedaju na provokacije i ocuvaju mir". Predsednica Skupstine opstine Novi Pazar Vasvija Gusinac, u izjavi za Radio B92, odbacuje optuzbe na racun lokalnih vlasti. Ona takodje kritikuje izjavu ministra Rasima Ljajica da su za incidente krivi ekstremisti sa obe strane: "Gradske vlasti ne osecaju da su odgovorne. Kao predsednik SO Novi Pazar, odgovorno tvrdim da nisam kao reprezent odgovorna, niti su gradske vlasti. Sto se tice izjave g. Ljajica u svojstvu ministra iz Beograda – on nije bio tu, ne znam da li ima prave podatke. On cesto koristi svaki skup i svaki dogadjaj u svoje politicke svrhe". Rasim Ljajic, savezni ministar za nacionalne zajednice, u utorak uvece je u izjavi za RTS najavio akciju drzavnih organa: "Porede komisije koja ce u MUP-u ispitati ponasanje MUP-a, dogovorili smo se da vec od sutra u Beogradu otpocnu razgovori u republickoj vladi oko problema koji su istaknuti, oko zahteva koji su postavljeni i to ce biti prvi u nizu sastanaka koje cemo organizovati i sa predstavnicima politickih stranaka i predstavnicima lokalnih samouprava, da definisemo probleme, da definisemo prioritete i damo predloge za njihovo resavanje. U svakom slucaju, danas nece biti novih okupljanja i ja ocekujem da ulazimo u normalnu zivotnu kolotecinu".

Izvrsni odbor Skupstine opstine Novi Pazar zakljucio je u utorak da su incidenti na ulicama toga grada, koji su se dogodili tokom proslave pobede jugoslovenskih kosarkasa, bili "koordinirani" i da postoji najava izazivanja novih nemira u Novom Pazaru. Novopazarska vlada navela je u saopstenju sa vanredne sednice da je kolona "stotinak vozila iz pravca Raske, vecinom sa kosovskomitrovickim i kraljevackim tablicama", bila "predvodjena i koordinirana od strane ekstremista iz reda policijskog sastava SUP-a Novi Pazar". Opstinska vlada zatrazila je od novopazarske policije da preduzme preventivne mere i spreci najavljeni dolazak kolona iz pravca Kosovske Mitrovice, Raske i Uzica ka Novom Pazaru. Novopazarska vlada pozvala je gradjane Novog Pazara da "ne nasedaju na provokacije i ocuvaju mir".

Predsednica Skupstine opstine Novi Pazar Vasvija Gusinac, u izjavi za Radio B92, odbacuje optuzbe na racun lokalnih vlasti. Ona takodje kritikuje izjavu ministra Rasima Ljajica da su za incidente krivi ekstremisti sa obe strane: "Gradske vlasti ne osecaju da su odgovorne. Kao predsednik SO Novi Pazar, odgovorno tvrdim da nisam kao reprezent odgovorna, niti su gradske vlasti. Sto se tice izjave g. Ljajica u svojstvu ministra iz Beograda – on nije bio tu, ne znam da li ima prave podatke. On cesto koristi svaki skup i svaki dogadjaj u svoje politicke svrhe".

Rasim Ljajic, savezni ministar za nacionalne zajednice, u utorak uvece je u izjavi za RTS najavio akciju drzavnih organa: "Porede komisije koja ce u MUP-u ispitati ponasanje MUP-a, dogovorili smo se da vec od sutra u Beogradu otpocnu razgovori u republickoj vladi oko problema koji su istaknuti, oko zahteva koji su postavljeni i to ce biti prvi u nizu sastanaka koje cemo organizovati i sa predstavnicima politickih stranaka i predstavnicima lokalnih samouprava, da definisemo probleme, da definisemo prioritete i damo predloge za njihovo resavanje. U svakom slucaju, danas nece biti novih okupljanja i ja ocekujem da ulazimo u normalnu zivotnu kolotecinu".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare