Dragisa Pesic: celovita i suverena Bosna

Petak, 13.09.2002.

15:18

Izvor: SRNA

Default images

Podeli:

Dragisa Pesic: celovita i suverena Bosna Jugoslovenski premijer Dragisa Pesic izjavio je u petak da je Vlada SR Jugoslavije u vise navrata jasno saopstavala da apsolutno postuje Dejtonski sporazum i u skladu sa ovim sporazumom konstituisanu BiH, kao celovitu i suverenu drzavu. Reagujuci na nedavnu izjavu jugoslovenskog predsednika Vojislava Kostunice da je Republika Srpska samo privremeno odvojena od Srbije, Pesic je rekao Radiju "Slobodna Evropa" da za jugoslovensku Vladu nema dileme da je BiH suverena drzava i da u tom smislu treba graditi politicke i svake druge odnose sa BiH."Poznato je da je u skladu sa Dejtonskim sporazumom dozvoljeno i omoguceno i razvijanje paralelnih i specijalnih odnosa i sa RS. Potpisali smo takav sporazum, koji ni u jednom svom elementu niti u jednoj odredbi ne ide na ustrb ovog o cemu sam govorio" - naveo je Pesic.

Jugoslovenski premijer Dragiša Pešić izjavio je u petak da je Vlada SR Jugoslavije u više navrata jasno saopštavala da apsolutno poštuje Dejtonski sporazum i u skladu sa ovim sporazumom konstituisanu BiH, kao celovitu i suverenu državu. Reagujući na nedavnu izjavu jugoslovenskog predsednika Vojislava Koštunice da je Republika Srpska samo privremeno odvojena od Srbije, Pešić je rekao Radiju "Slobodna Evropa" da za jugoslovensku Vladu nema dileme da je BiH suverena država i da u tom smislu treba graditi političke i svake druge odnose sa BiH."Poznato je da je u skladu sa Dejtonskim sporazumom dozvoljeno i omogućeno i razvijanje paralelnih i specijalnih odnosa i sa RS. Potpisali smo takav sporazum, koji ni u jednom svom elementu niti u jednoj odredbi ne ide na uštrb ovog o čemu sam govorio" - naveo je Pešić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare