Ivković: Izradiću precizan plan povratka Srba na Kosovo

Subota, 14.09.2002.

18:37

Izvor: Beta

Default images

Podeli:

Ivkovic: Izradicu precizan plan povratka Srba na Kosovo Predsednicki kandidat Branislav Ivkovic izjavio je u subotu da ce ukoliko pobedi na predstojecim izborima izraditi precizan plan pojedinacnog povratka izbeglih Srba na Kosovo i Metohiju i ponuditi ga medjunarodnoj zajednici. Ivkovic je gradjanima u Donjem Milanovcu rekao da bi kao predsednik Srbije ponovo okupio tim strucnjaka s kojima je radio na izradi Prostornog plana Srbije i koji "izuzetno poznaju resurse i raspored stanovnistva na Kosovu i Metohiji pre agresije NATO". "U saradnji s njima, sacinio bih takav predlog medjunarodnoj zajednici u kom je svaki korak u povratku prognanih i izbeglih brizljivo planiran, u cilju potpune bezbednosti svakog pojedinca", rekao je Ivkovic. On je istakao da je veoma vazno da se planom povratka izbeglica "predvidi da se svaki pojedinacan povratak oslanja na vec prisutne povratnike i da se lagano siri zona naseljavanja". "Povratak na Kosmet je obaveza medjunarodne zajednice. Nas je zadatak da im uradimo predlog i da ih podsetimo da ceo plan moraju da realizuju u naredne 3 godine", rekao je Ivkovic.

Predsednički kandidat Branislav Ivković izjavio je u subotu da će ukoliko pobedi na predstojećim izborima izraditi precizan plan pojedinačnog povratka izbeglih Srba na Kosovo i Metohiju i ponuditi ga medjunarodnoj zajednici. Ivković je gradjanima u Donjem Milanovcu rekao da bi kao predsednik Srbije ponovo okupio tim stručnjaka s kojima je radio na izradi Prostornog plana Srbije i koji "izuzetno poznaju resurse i raspored stanovništva na Kosovu i Metohiji pre agresije NATO". "U saradnji s njima, sačinio bih takav predlog medjunarodnoj zajednici u kom je svaki korak u povratku prognanih i izbeglih brižljivo planiran, u cilju potpune bezbednosti svakog pojedinca", rekao je Ivković. On je istakao da je veoma važno da se planom povratka izbeglica "predvidi da se svaki pojedinačan povratak oslanja na već prisutne povratnike i da se lagano širi zona naseljavanja". "Povratak na Kosmet je obaveza medjunarodne zajednice. Naš je zadatak da im uradimo predlog i da ih podsetimo da ceo plan moraju da realizuju u naredne 3 godine", rekao je Ivković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare