Uhapšeni Hrvati ubijali, švercovali oružje, reketirali

Subota, 14.09.2002.

18:48

Izvor: FoNet

Default images

Podeli:

Uhapseni Hrvati ubijali, svercovali oruzje, reketirali Nedeljnik "Feral Tribjun" i dnevnik "Jutarnji list" pisu da su 2 hrvatska drzavljanina koje je austrijska policija pre 10 dana uhapsila prilikom prelaska granice bivsi pripadnici Hrvatske vojske, koji su pocinili krivicna dela teskog ubistva, krijumcarenja oruzja, reketarenja, pranja novca, i da su s njihovim aktivnostima upoznate i strane obavestajne sluzbe. Za Ivana Mihalica i Simona Jurjevica, koji su uhapseni 3. septembra jer su im prilikom pretresa u automobilu otkriveni skriveni oruzje i eksploziv, nagadjalo se da su pripremali atentat na hrvatskog predsednika Stjepana Mesica, ali je iz hrvatskih obavestajnih sluzbi odbacena takva mogucnost, jer za takav atentat treba veca priprema i velik novac i da se pre rec o klasicnom krijumcarenju oruzja, pogotovo sto su oba poznata po tome. Oba su se bavila i prebacivanjem hrvatskih kriminalaca preko granice, ali nijedan nije odgovarao za pocinjena dela. Nakon hapsenja u istragu se osim austrijskih organa ukljucila i nemacka obavestajna sluzba, koja razmatra njihovu povezanost sa sirom medjunarodnom teroristickom mrezom, jer su prema inostranim obavjestajnim podacima oni bili upleteni u neka nerazjasnjena ubistva.

Nedeljnik "Feral Tribjun" i dnevnik "Jutarnji list" pišu da su 2 hrvatska državljanina koje je austrijska policija pre 10 dana uhapsila prilikom prelaska granice bivši pripadnici Hrvatske vojske, koji su počinili krivična dela teškog ubistva, krijumčarenja oružja, reketarenja, pranja novca, i da su s njihovim aktivnostima upoznate i strane obaveštajne službe. Za Ivana Mihalića i Simona Jurjevića, koji su uhapšeni 3. septembra jer su im prilikom pretresa u automobilu otkriveni skriveni oružje i eksploziv, nagadjalo se da su pripremali atentat na hrvatskog predsednika Stjepana Mesića, ali je iz hrvatskih obaveštajnih službi odbačena takva mogućnost, jer za takav atentat treba veća priprema i velik novac i da se pre reč o klasičnom krijumčarenju oružja, pogotovo što su oba poznata po tome. Oba su se bavila i prebacivanjem hrvatskih kriminalaca preko granice, ali nijedan nije odgovarao za počinjena dela. Nakon hapšenja u istragu se osim austrijskih organa uključila i nemačka obaveštajna služba, koja razmatra njihovu povezanost sa širom medjunarodnom terorističkom mrežom, jer su prema inostranim obavještajnim podacima oni bili upleteni u neka nerazjašnjena ubistva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare