PASTOR: NACIN PROMENE USTAVA ZA GINISA

Nedelja, 09.07.2000.

12:50

Izvor: B92

Default images

Podeli:

PASTOR: NACIN PROMENE USTAVA ZA GINISA Poslanik Saveza vojvodjanskih Madjara (SVM) u Skupstini Jugoslavije Istvan Pastor optuzio je u nedelju vladajuce stranke da ustavnim promenama zele da "legalizuju postupke" koji vode izbacivanju predstavnika crnogorske vladajuce koalicije iz saveznog parlamenta. On je ocenio da bi nacin na koji je 6. jula promenjen savezni Ustav mogao da udje u Ginisovu knjigu rekorda, s obzirom da od obavestavanja javnosti o vladinom predlogu do njegovog izglasavanja "nije proslo vise od 24 sata". "Ovim potezom pokusava se resiti ustavna kriza, ali se to radi demonstracijom sile, samarom u lice Crnogorcima", rekao je on. Pastor je ocenio da ce ustavne promene ojacati crnogorske tendencije za osamostaljivanjem i dodao da bi eventualni novi oruzani sukobi imali ozbiljne posledice i po vojvodjanske Madjare. "Ako ponovo dodje do oruzanih sukoba, ni Madjari nece biti ostavljeni po strani", ocenio je on.

Poslanik Saveza vojvodjanskih Madjara (SVM) u Skupstini Jugoslavije Istvan Pastor optuzio je u nedelju vladajuce stranke da ustavnim promenama zele da "legalizuju postupke" koji vode izbacivanju predstavnika crnogorske vladajuce koalicije iz saveznog parlamenta. On je ocenio da bi nacin na koji je 6. jula promenjen savezni Ustav mogao da udje u Ginisovu knjigu rekorda, s obzirom da od obavestavanja javnosti o vladinom predlogu do njegovog izglasavanja "nije proslo vise od 24 sata". "Ovim potezom pokusava se resiti ustavna kriza, ali se to radi demonstracijom sile, samarom u lice Crnogorcima", rekao je on. Pastor je ocenio da ce ustavne promene ojacati crnogorske tendencije za osamostaljivanjem i dodao da bi eventualni novi oruzani sukobi imali ozbiljne posledice i po vojvodjanske Madjare. "Ako ponovo dodje do oruzanih sukoba, ni Madjari nece biti ostavljeni po strani", ocenio je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare