MILOSEVIC PRIMIO PREDSTAVNIKE CRNOGORSKIH PLEMENA

Petak, 14.07.2000.

20:58

Izvor: B92

Default images

Podeli:

MILOSEVIC PRIMIO PREDSTAVNIKE CRNOGORSKIH PLEMENA Predstavnici crnogorskih plemena, okupljeni u Vece narodnih skupstina Crne Gore, rekli su u petak predsedniku SRJ Slobodanu Milosevicu da "ogromna vecina gradjana Crne Gore" zeli da zivi u zajednici sa Srbijom. Radio-televizija Srbije prenosi da su predstavnici Veca obavestili Milosevica o "maksimalnoj podrsci ogromne vecine drzavotvornog naroda Crne Gore neraskidivoj zajednici sa Srbijom i promenama Ustava SRJ". RTS je prenela reci predstavnika Veca da promene Ustava SRJ "uzivaju jednodusnu i nedvosmislenu podrsku Veca narodnih skupstina Crne Gore i ogromne vecine crnogorskog naroda". Predstavnici Veca su u razgovoru sa Milosevicem rekli da je ogromna vecina crnogorskog naroda opredeljena za "ravnopravan, zajednicki zivot u SRJ koja je neraskidiva federativna zajednica republika Srbije i Crne Gore". Rukovodstvo Crne Gore "dovodi u pitanje vitalne nacionalne interese naroda" u toj republici, ocenili su oni i dodali da se crnogorski narod "izjasnio" za zajednicki zivot sa Srbijom kao i da su "neprihvatljive manipulacije sa njegovim istorijskim polozajem i buducnoscu". Delegaciju veca je predvodio predsednik Saveta tog veca Gavro Perazic i predstavnik Upravnog odbora Veca narodnih skupstina Momcilo Vuksanovic.

Predstavnici crnogorskih plemena, okupljeni u Vece narodnih skupstina Crne Gore, rekli su u petak predsedniku SRJ Slobodanu Milosevicu da "ogromna vecina gradjana Crne Gore" zeli da zivi u zajednici sa Srbijom. Radio-televizija Srbije prenosi da su predstavnici Veca obavestili Milosevica o "maksimalnoj podrsci ogromne vecine drzavotvornog naroda Crne Gore neraskidivoj zajednici sa Srbijom i promenama Ustava SRJ". RTS je prenela reci predstavnika Veca da promene Ustava SRJ "uzivaju jednodusnu i nedvosmislenu podrsku Veca narodnih skupstina Crne Gore i ogromne vecine crnogorskog naroda". Predstavnici Veca su u razgovoru sa Milosevicem rekli da je ogromna vecina crnogorskog naroda opredeljena za "ravnopravan, zajednicki zivot u SRJ koja je neraskidiva federativna zajednica republika Srbije i Crne Gore". Rukovodstvo Crne Gore "dovodi u pitanje vitalne nacionalne interese naroda" u toj republici, ocenili su oni i dodali da se crnogorski narod "izjasnio" za zajednicki zivot sa Srbijom kao i da su "neprihvatljive manipulacije sa njegovim istorijskim polozajem i buducnoscu". Delegaciju veca je predvodio predsednik Saveta tog veca Gavro Perazic i predstavnik Upravnog odbora Veca narodnih skupstina Momcilo Vuksanovic.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare