Veze i odnosi

Ljubav je počela dok su rešavali ukrštene reči: "Ona je bila moja devojka pre nego što smo se uzeli"

Jelena Đoković se oprostila od dede Milosava Radisavljevića koji je preminuo u 82. godini života, a evo kako je počela njena ljubavna priča sa Novakom, koji joj je podrška kroz sve lepe, ali i teške trenutke.

Nedelja, 25.10.2020.

13:00

Izvor: super zena

Ljubav je počela dok su rešavali ukrštene reči:
Foto: Getty/Srdjan Stevanovic / Stringer

Podeli:

Jedan od najpopularnijih parova današnjice upoznao se 2005. godine, dok Novak još nije bio planetarno popularan.

Teniser ju je prvi put predstavio javnosti na turniru u Amersfortu u julu 2006. godine. Često je obilazila Monte Karlo, u kojem danas porodica Đoković živi.

"Mi smo baš bili klinci kada smo se prvi put sreli. Bili smo na teniskom turniru u jednom klubu na Banovom brdu. Dugo sam trenirala tenis, do svoje 15. godine, pa smo imali zajedničko društvo. On je rešavao neke ukrštene reči, a ja sam bila pored njega, pa me je pitao da mu pomognem i tako smo zajedno počeli da rešavamo. Počeli smo da se zabavljamo tek posle tri godine", rekla je Jelena svojevremeno, a Novak je otkrio da je bio zaljubljen u nju tokom srednjoškolskih dana.

"Ona je bila moja devojka pre nego što smo se uzeli. Pre toga je bila moj prijatelj. A pre toga je bila devojka na koju sam odlepio u srednjoj školi" ispričao je Novak svojevremeno.

Kako je slavni teniser otkrio američkim medijima, prosidba u prvom trenutku nije krenula kako treba.

"Otišli smo na vožnju balonom. Iznajmio sam još jedan balon, koji je trebalo da se digne u trenutku kada bismo mi prolazili i otpustio bi znak na kojem bi pisalo 'Hoćeš li da se udaš za mene?' Problem je nastao kada se balon zapalio, doduše ne tako jako", objasnio je poznati teniser.

*ALT

Kako je tada objasnila Jelena, pojavio se drugi balon:

"Onda sam tek pročitala šta piše. Okrenula sam se, a on je već klečao s prstenom", objašnjava Đokovićeva.

Svadbeno veselje čuvenog para privuklo je ogromnu pažnju javnosti: Pre šest godina venčanje je upriličeno u parku u zaleđu Kraljeve plaže, pored "Vile Miločer" kojoj se, kako su pisali mediji, nije moglo prići od privatnog obezbeđenja raspoređenog na svakih pet metara u okolini mesta ceremonije.

Venčanju su prisustvovale brojne poznate ličnosti, tadašnji Novakovi treneri Marijan Vajda i Boris Beker, ruska šampionka Marija Šarapova, drugovi iz Dejvis kup repezentacije Srbije: Viktor Troicki, Janko Tipsarević, Nenad Zimonjić.

Novakovi gosti, odseli na Svetom Stefanu, limuzinama su prevoženi do obližnje park-šume u zaleđu plaže na kojoj je upiličeno venčanje. Brojni prolaznici, turisti i meštani Svetog Stefana i Paštrovića satima su čekali ispred ulaza u grad-hotel u nadi da će videti poznatog tenisera i njegovu izabranicu, promatrali i fotografisali defile gostiju i slikali njihove raskošne toalete.

Velikim transparentom "Dobro došli Nole i Jelena. Sretno", grupa dece, meštana je čestitala slavlje.

"Četiri dana posle pobede na Vimbldonu, Novak Đoković venčao se sa svojom trudnom verenicom na privatnoj ceremoniji u Crnoj Gori", javio je AP.

Italijanska agencija Ansa navela je da je "venčanje veka" održano pod mermernom kupolom, specijalno napravljenom za tu priliku.

I francuski mediji izvestili su o venčanju - pariski list "Poen" (Le Point), pod naslovom "Srbin Novak Đoković, svetski teniser broj jedan, venčao se u Crnoj Gori".

*ALT

Novak i Jelena Đoković imaju dvoje dece - sina Stefana i ćerku Taru. Iako, kako su pisali mediji, Novak želi još dece, Jelena kaže da ih sa Novakom ima troje.

Naime, u nedavnom intervjuu na pitanje da li želi još dece, Đoković je rekao:

"Ups! Teško pitanje! Trenutno sam zadovoljan brojem naše dece, imamo ih dvoje. Daću vam jedan odgovor poput političara: Nama je kao bračnom paru trenutno sasvim u redu ta situacija. To je sve što ću za sada reći", rekao je Nole.

Nole kaže i da je tek kada je postao otac postao svestan koliko duboko je sposoban da voli, ali i da roditeljstvo nosi ogromne odgovornosti. Njegova deca odrastaće okružena izobiljem, a Nole to komentariše ovako:

"Odrastaće potpuno drugačije u odnosu na mene, a to ima dobre i loše strane. Neće imati finansijske probleme sa kakvima smo se mi suočavali, ali mislim da će se suočiti sa drugačijim izazovima, jer uvek će biti prepoznati kao nečiji sin i ćerka, dete nekog poznatog", dodao je Novak.

Jelena Đoković često objašnjava kako "sve snage ulaže u odgajanje dece".

"Imam dve ruke. Posvećena sam našoj deci i posvećena sam tome da im se dajem u potpunosti i balansirano. I Nole mi je kao dete, zahteva mnogo pažnje. Pune su mi ruke posla, mislim da mi više posla ne treba. Razumem Noleta, propustio je mnogo toga u odrastanju naše dece i pretpostavljam da će, kad završi karijeru, želeti još jedno dete, da se još jednom oproba. Međutim, ja kažem ne, ne kažem tvrdo 'ne' ukoliko se životne okolnosti poklope drugačije, ali moj izbor je 'ne'", navela je ona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.