Fitnes i dijeta

Iznenadićete se: Jedite ovu namirnicu pre obroka i smršaćete brže nego što želite

Iznenadićete se ovim otkrićem.

Subota, 29.08.2015.

14:28

Izvor: B92

Default images
Thinkstock

Podeli:

Orašasti plodovi su se pokazali kao idealne namirnice prilikom držanja dijete. Ustvari, sa njima ne morate ni da budete na strogom režimu ishrane jer oni regulišu vaš izažen apetit i uz njih ćete jesti umerenije nego inače.

Naučnici sa univerziteta Loma Linda su otkrili da 4-6 polovina oraha pre obroka uspešno smanjuje glad i pomaže manjem unosu kalorija u telo.

Prema istraživanju na navedenom univerzitetu otkriveno je da su osobe koje su bile na dijeti s manje kalorija i više masnoća (koje su dobijale iz oraha) izgubile više telesne masnoće od onih koji su bili na dijeti s više ugljenih hidrata i manjim procentom masnoća.

Orasi ublažavaju glad i prirodno su bogati velikom količinom hranjivih materija, što znači da pomoću njih unosimo mnogo hranjivih materija u organizam sa smanjenim unosom kalorija.

Ako kalorije u vašoj redovnoj ishrani (npr. šećer, kolači) zamenite približno jednakom količinom kalorija iz oraha, to će biti pun pogodak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare