Lepota žene

Mali trikovi za glamurozan i savršen izgled kose

Nudimo vam nekoliko dobrih saveta kako da vaša kosa izgleda glamurozno i savršeno.

Subota, 03.12.2016.

12:26

Izvor: B92

Mali trikovi za glamurozan i savršen izgled kose
Foto: Thinkstock

Podeli:

Lokne

Sa loknama kosa uvek izgleda glamurozno. Ukoliko vaša kosa ne može da zadrži lokne, možete uviti kosu, umotati je folijom i nakratko stavite u peglu za kosu. Iznenadićete se koliko će se dugo na taj način lokne održati. Postoji još jedna varijanta za brže i prirodne lokne. Kosu možete isplesti u pletenicu a zatim po njoj preći peglom za kosu.

Kako bi sačuvali lokne, koristite slanu vodu: 1 kafenu kašiku morske soli promešajte u 0,5 l mineralne vode i sipajte u praznu bocu od raspršivača. So će učvrstiti lokne, i stvoriće efekat mokre kose.

Praviilna upotreba regeneratora za kosu

Regenerator vašoj kosi daje zdrav izgled. On se nanosi na poslednju četvrtinu dužine kose, sa posebnim akcentom na vrhove. Ukoliko regenerator stavite na koren kose onda ćete je samo dodatno mastiti.

Sjaj kose

Kada temeljno isperete kosu neka poslednje ispiranje bude sa hladnijom vodom. Tako se kosa može sačuvati od oštećivanja i isušivanja, i samim tim će izgledati blistavije i sjajnije. Ukoliko je vaša kosa svetlija, pokušajte da je isperete hladnim čajem od kamilice, čime će se istaknuti njen sjaj i više će reflektovati svetlost.

Kokosovo ulje

Koristite kokosovo ulje barem jednom u dva meseca. Ono pomaže neutralisanju naelektrisanja i čini kosu blistavo sjajnom, pored toga što je izuzetno dobro i korisno za negu kose.

Jednostavno, nanesite manju količinu ulja na vlažnu ili suvu kosu, ali samo na kosu, ne treba ga utrljavati u kožu glave.

Šišajte se redovno

To znači da bi trebalo da posetite svog frizera na 12 do 16 nedelja. Naravno, što je kosa kraća, posete moraju biti češće, ukoliko želite da frizura zadrži svoj oblik i dobar izgled. Redovno šišanje pomaže da kosa deluje zdravo i lepo, a redovne posete frizeru ne smeju se preskakati čak i kada puštate kosu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare