Ovu reč nikako ne smete izgovoriti tokom svađe sa partnerom

Jednom izgovorena reč ne može se povući. A neke reči posebnu težinu imaju ako se izgovore kada smo ljutiti, u žaru svađe. A jednu "otrovnu" reč nikada ne biste smeli izgovoriti u jeku svađe sa supružnikom je – razvod. Ova reč može imati izuzetno negativan efekat na vaš brak i čak naneti nepopravljivu štetu.

Nedelja, 23.10.2016.

13:12

Izvor: B92

Ovu reč nikako ne smete izgovoriti tokom svađe sa partnerom
foto: thinkstock

Podeli:

1. Manipulativna je

Neki ljudi spomenu razvod dok se svađaju s partnerom nadajući se da će time svađa završiti jer će se partner osetiti zastrašeno. Međutim, ovde je reč o čistoj manipulaciji i možda ćete u tom trenutku dobiti ono što ste želeli, ali problem zbog kog ste se svađali i dalje postoji te će kad-tad ponovo isplivati na površinu.

2. Uzrokuje stres i teskobu

Reč razvod vašem supružniku zvuči kao ultimatum, a niko ne voli ultimatume. Zbog njih se osoba može osećati kao da je saterana u ćošak od osobe koja bi trebalo da je voli najviše na svetu.

Partner može zaključiti da je bolje da se preda jer će u suprotnom rizikovati gubitak vaše ljubavi, pa i samoga braka. Mogao bi biti konstantno pod stresom i osećati se loše jer mu brak više ne pruža sigurnost i stabilnost kao nekada.

3. Partner bi zaista mogao početi da razmišlja o razvodu

Kada partner usred svađe čuje reč razvod, može je doživeti kao pretnju. Bez obzira na to koliko ste dugo u braku, nemojte spominjati razvod osim ako zaista ne želite da se razvedete. Pretnje razvodom nikada nisu rešenje za probleme u braku.

Brak koji se temelji na praznim pretnjama, manipulaciji i zastrašivanju nikada ne može biti zdrav i srećan. Svaki bračni par mora delovati zajedno i naučiti kako da se suoči s problemima u braku, pa i onda kada vam sama pomisao na to budi nelagodu.

Zato, prestanite da spominjete razvod usred svađe i naučite kako da rešavate probleme. I najmanji problemčić može postati ogroman problem ako ga izbegavate, ako se rasprava "užari“ ili ako zapretite raskidom braka ako ne bude po vašem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare