Uređenje doma

Ovo su laži u koje na kraju i sami poverujemo

Da li ste ikada zastali i pomislili, šta li to neku određenu osobu čini uspešnijom ili srećnijom od mene ili nekoga koga znate?

Utorak, 24.03.2015.

11:20

Izvor: B92

Default images
Foto: thinkstock

Podeli:

Milioni ljudi, sigurno neke od njih poznajete, idu okolo namrgođeni ili sa razočaranim izgledom na licu. Oni su tip ljudi koji previše brine o stvarima koje u njihovom životu ne funkcionišu. Anksioznost kao još jedna od mnogih bolesti modernog doba, može žargonski rečeno “pojesti“ ljude koji vide samo bezizlazne situacije ili stalno pokušavaju da ispune životnu prazninu.

Ali šta ako im pokažemo da postoji drugačiji i bolji način? Evo neke od laži u koje često sebe ubeđujemo, čak i na kraju poverujemo.

Ako bi se moj muž, dečko, najbolji prijatelj, poslodavac promenio, moj život bi bio mnogo bolji.

Umesto da krivimo druge ljude ili verujemo u nemoguće (da će se promeniti), vodimo se devizom uspešnih ljudi, da su naš život naši izbori.

Da imam bolji posao, ni bih bila bedna i jadna.

Svi smo se pre ili kasnije suočili sa ovim problemom, čast izuzecima. Međutim, ovo je stanje u čijem je fokusu nezadovoljstvo poslom, a ne koliko postajemo nezadovoljni. Naravno uvek postoje opcije, ili ostajete na poslu nezadovoljni ili nastavljate dalje. S obzirom na ekonomsku situaciju kada se pomirite sa činjenicom da treba da budete zahvalni što imate posao, stvari će se i na polju zadovoljstva promeniti.

Previše sam matora za dodatno obrazovanje, putovanje, vežbanje itd.

Kada shvatite da neke društvene norme su naprosto glupe i diskriminišuće prema određenim grupama i ovaj će se problem rešiti. Ne čekajte ništa i nikada nije kasno.

Kada bih se dobro udala ili imala telo kao sa naslovnice magazina moj život bi bio savršen.

Želje i pozdravi. I sledećeg jutra ćete se probuditi sa istim telo i istim licem. Prema tome radite na svojem samopouzdanju i samopoštovanju. Dobra udaja i sjajno telo nisu ulaznica na vrata “Srećan život“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare