Uređenje doma

Evo zašto ste najneproduktivniji posle pauze za ručak

Osećate se pospano nakon pauze za ručak s kolegama? Ako je odgovor potvrdan, s vama je sve u redu. To je zapravo znak da vas unutrašnji sat radi kako treba i da nivo šećera u krvi dobro reaguje na hranu koju ste upravo pojeli.

Sreda, 25.05.2016.

15:52

Izvor: B92

Evo zašto ste najneproduktivniji posle pauze za ručak
foto: thinkstock

Podeli:

Čak iako se niste vratili sa ručka, popodnevni pad energije je i dalje prirodna stvar jer je sasvim uboičajeno da želimo da zaspimo sedam sati nakon buđenja.

Nažalost, tokom radne nedelje to je gotovo nemoguće, ali postoji nekoliko saveta koji bi mogli biti od koristi i koje možete primeniti već sutra.

1. Jedite u zdravo vreme

Pokušajte da izbegavate da jedete previše kasno u toku radnog dana. Kasniji ručak će samo pogoršati vašu pospanost.

2. Prošetajte

Tačnije, šetajte za vreme pauze s obzirom na to da je to jedino što sebi možete priuštiti tokom radnog dana. To će vas razbuditi, povećati nivo vaše energije, ali i podstaći vašu produktivnost.

3. Izbegavajte šećer

Šećer može dati privremeni podsticaj vašoj energiji, no zatim sledi i nagli pad. Držite se celovitih žitarica i proteina.

4. Pametno birajte pauzu za kafu

Izbegavajte ispijanje kafe u isto vreme, ali bilo bi dobro kada biste pauzu uz svoj omiljeni napitak napravili između 9:30 i 11:30, preporučuju stručnjaci. Popodnevna kafa može loše uticati na vaš san.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare