Uređenje doma

Uredite kancelariju po feng šui pravilima da biste imali uspeha

Kancelarija je mesto gde zarađujemo, naša druga kuća i tu moramo da se osećamo prijatno. Zbog toga je veoma važan raspored stolova i položaj u kom sedimo.

Sreda, 06.09.2017.

10:17

Izvor: B92

Uredite kancelariju po feng šui pravilima da biste imali uspeha
Foto:Thinkstockphotos

Podeli:

"Kada se uđe sa vrata najvažniji je takozvani položaj moći, a to je radni sto koji ima dobru zaleđinu u prozoru. Pogled na vrata je fantastičan. Loš položaj je gde je sto preko puta stola, kao u modernim open ofisima. Ljudi su okrenuti leđima ka vratima, gledaju na potpuno drugi kraj i to je najgori položaj gde ga udara udara loša crvena strela ili šar či po kineskom," kaže Mima Miković koja se bavi feng šuijem.

Detalji i simboli poput sova donose energiju mudrosti i znanja pa je dobro da ih imamo u blizini, ali stolica na kojoj sedite je važnija.

"Jako je važno da bude visoko uzglavlje. Ručke, odnosno podrška sa leve strane je zmaj, sa desne tigar, a naslon je položaj kornjače, znači zaštita."

"Najbolje je da bude ono što vi želite ako imate afirmaciju, ako želite novac, stavite novac, ako želite ljubav stavite srca ili partnera", objašnjava sagovornica.

O rasporedu na samom radnom stolu takođe mora da se vodi računa. Dodaje i:

"U ramu za slike mogu da budu slike dece, muža, partnera ili slike poslovnih partnera, da se pojača komunikacija. A može i jedan globus da prizove lepa putovanja".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare