Praktični saveti

3 najčešće greške u pripremi sendviča

Otkrijte gde najčešće grešite kada pripremate sendviče.

Subota, 28.11.2015.

13:50

Izvor: B92

Default images
foto: Thinkstock

Podeli:

Mislite da ste majstor u pripremi sendviča? Razmislite malo bolje, jer u ovome najčešće grešite.

1. Stavljamo povrće po svaku cenu

Hrskavost zelene salate i sočnost paradajza može doprineti odličnom ukusu sendviča. Ali, ako nije sezona paradajza, a salata je omlitavila, ove će namirnice pogoršati ukus sendviča. Sveže namirnice su garancijqa najboljeg gastronomskog doživljaja.

2. Stavljamo sastojke različite veličine

Nema ništa gore od sendviča iz kojeg vam ispadaju svi sastojci. Zato slažite svaki deo sendviča planirano tako da se međusobno komplimentiraju, a ne stvaraju probleme pri konzumaciji. Ne zaboravite da hleb ili kifla uvek mora biti šira i duža od drugih namirnica kako biste mogli neometano jesti, a nemojte preterivati i s količinom namirnica u njemu.

3. Stavljamo sastojke koji se teško grizu

Pršuta je kraljica sastojaka, ali joj nije mesto u sendviču. I najtanje kriške ovog suhomesnatog proizvoda teško ćete gristi u sendviču, pa ga je bolje jesti samostalno. Ako baš želite da napravite sendvič s pršutom, svaku krišku isecite na komade u obliku zalogaja, pa ih tako stavite između dve kriške hleba.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.