Kako je patrijarhalna devojka iz Jugoslavije osvojila Donalda Trampa

Ona je Melanija Tramp i za nju su strani mediji rekli da nisu očekivali da je toliko pametna, pošto je neverovatno lepa.

Sreda, 25.11.2015.

16:13

Izvor: Avaz.ba

Default images
foto: Splash

Podeli:

Melaniju Tramp danas svi znaju kao suprugu američkog milijardera Donalda Trampa. Njen put od rodne Slovenije do Amerike bio je uzbudljiv. Poput dobre filmske priče.

Rođena je 1970. u Sevnici, u Sloveniji, gradu koji je u to vreme bio tekstilni centar bivše Jugoslavije. Njen otac bavio se prodajom automobila, a mama modnim dizajnom.

Melanija Knavs, kako se ranije prezivala, sa 16 godina je počela da se bavi manekenstvom. Dve godine su joj bile potrebne da postane članica modne agencije u Milanu.

Uporedo sa manekenskom karijerom, koja se sa Milana proširila i na Pariz, Melanija je studirala dizjan i arhitekturu na Univerzitetu u Ljubljani. Bitna godina u njenom životu bila je 1996. kad se preselila u Njujork.

Njujork joj je doneo i poznanstvo sa Trampom. Sudbonosni susret desio se 1998. godine na Nedelji mode. Melanija je u to vreme bila i deo menadžmenta "Trampovih modela".

Od susreta do ozvaničenja veze prošlo je šest godina i Donald je rekao:

*ALT

"Mi se nikad nismo posvađali, zaboravili smo šta znači reč svađa. Veoma smo kompatibilni, idemo jedno uz drugo."

Verili su se 2004. a sledeće venčali u Palm Biču.

Hajdi Klum, Simon Kovel, Hilari i Bil Klinton bili su među zvanicama na svadbi. Melanija je nosila venčanicu Džona Galijana, vrednu 200.000 dolara. Zbog ogromne količine čipke i bisera na njoj haljina je bila preteška.

"Budi sveža i jedi i pij što više, da se ne bi onesvestila", poručila je stilistkinja Melaniji.

Na svadbenoj torti bilo je 3.000 ruža. Mediji su brujali o ovom venčanju. Posle 113 godina na stranama "Voga" pojavila se jedna nevesta. Pogodili ste, bila je to gospođa Tramp.

*ALT

Bajka se nastavila... Godinu dana nakon venčanja Melanija i Donald su dobili sina Barona Vilijama Trampa, koga mama zove mini Donald.

Vest o rođenju sina saopštio je lično Donald.

"Svi su odlično", poručio je Tramp u telefonskom intervjuu za mrežu MSNBC, 20 minuta nakon porođaja supruge.

Sin zna majčin maternji jezik i obožava odela. Njegov dečački stil je strogo poslovan.

"Promenio se naš brak kada smo dobili Barona, jer su se tada prioriteti promenili. Ali to ne znači da se manje volimo i poštujemo, ,rekla je Melanija za magazin "Helo".

U intervjuu je dodala da će sina naučiti koliko je pored svih privilegija, koje uživa, u životu važan rad. Porodica Tramp živi na relaciji Njujork - Palm Bič.

Njihov penthaus u Njujorku, sa pogledom na Central park i Menhetn, prekriven je mermerom i 24-karatnim zlatom. Enterijer je osmislio arhitekta Anđelo Dongija, a ideja je bila replika stila Luja XIV.

*ALT

Melanija ima svoj biznis, dizajniranje nakita. Okrenula se tome 2010, a onda posao proširila i na kozmetičke linije. Oznaka supruge Donalda Trampa je tu, ali titula dizajnerke se ne da.

"Možda zbog toga što je tako lepa, mi nismo očekivali da je ona toliko pametna", rekla je TV voditeljka Barbara Vaoters o utisku koji je Melanija ostavila na njenu ekipu.

Krasi je sjajan stil. Neko bi rekao i nije teško to postići uz ogroman novac na raspolaganju. Melanija zna taj novac dobro da iskoristi. Donald Tramp biće kandidat Republikanske partije na američkim predsedničkim izborima sledeće godine.

"Biću jako tradicionalna, kao što su bile Beti Ford i Džeki Kenedi, podržavaću supruga", rekla je ona za "Njujork tajms".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.