Ispovest žene koja je abortirala blizance pred sam porođaj: Bilo mi je užasno, ali morala sam

Alison Drejper iz Jute podelila je sa javnošću svoju intimnu priču o abortusu koji je imala kada je napunila 40 godina.

Utorak, 25.10.2016.

12:45

Izvor: B92

Ispovest žene koja je abortirala blizance pred sam porođaj: Bilo mi je užasno, ali morala sam
Thinkstock

Podeli:

Objasnila je zašto je to morala da uradi.

“Jedan od blizanaca koje sam nosila bio je mrtav, a drugi je imao rascep kičmene moždine. Bio je u toliko teškom stanju da mu se mozak razvio izvan glave. Nije bilo šanse da preživi, a nije moglo da ga spase ni nekakvo medicinsko čudo. Naši snovi bili su srušeni. Imala sam 40 godina i znala sam da više neću moći da rađam”, ispričala je Alison.

Dok je čekala odluku etičkog komiteta da donese odluku o sudbini blizanaca, Alison je satima plakala u bolničkom krevetu.

“Zdravlje mi je bilo ugroženo zbog mrtvog fetusa. Suprug i ja smo se konsultovali i sa biskupom koji nam je rekao da uradimo ono što moramo. Podsetio me je da imam još šestoro dece kojima je potrebna majka”, rekla je ona i dodala da je sam proces bio užasan.

“Abortus je bio užasan iako je sve urađeno kako treba. Carskim rezom su izvadili fetuse, a beba koja je bila živa ubrzo je umrla. Čak je i lekaru koji je uradio zahvat sve bilo užasno. Posle toga sam godinama patila od posttraumatskog stresa”, dodala je Alison.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare