Pravi razlog zašto žene ne vole mišićave muškarce i ne smeta im pivski stomak

Nedavno skovana fraza „očinsko telo“ za cilj je imala da označi muško telo sa viškom kilograma, posebno na stomaku. Međutim, ispostavilo se da žene prosto obožavaju ova tela i znatno manje pažnje posvećuju isklesanim mišićima i trbušnjacima.

Petak, 29.05.2015.

11:36

Izvor: B92

Default images
Foto: Thinkstock

Podeli:

Sudeći po najnovijem istraživanju, slike muškaraca koji na društvenim mrežama pokazuju svoje mišiće zapravo odvlače žene, tačnije 45 odsto onih koje ih vide, dok 34 odsto njih uopšte ne interesuju muškarci koji postavljaju svoje slike iz teretane.

Međutim, zašto je ženama toliko privlačno ovo "očinsko telo“?

"Ono šta lepši pol zapravo traži jeste ličnost i nije im po svaku cenu potrebno da uz nju dolazi i savršeno mišićavo telo. Žene traže društvo i partnera koji će im pomoći da podižu decu. Ukratko, nije im potreban neko ko može da obori bika, već edukovan, duhovit i posvećen partner“, objašnjava biološki antropolog dr Helen Fišer.

Pojedina istraživanja pokazala su da kada prvi put ugledaju muškaraca njihov mozak pokuša da detektuje dve stvari u vezi sa njim: "Da li mi je ova osoba fizički privlačna?“ i "Kakvu ličnost poseduje?“.

Žene traže partnera koji je pametan, duhovit i spreman je da se posveti samo njoj.

"Nikada nisam upoznala ženu koja je rekla da su veliki mišići prvi na listi stvari koje traži kod muškarca“, zaključuje dr Fišer.

Izvor: 24sata

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.