Vaš orgazam njemu znači mnogo: Ovako se muškarac oseća kada ne doživite vrhunac

Vaš orgazam njemu znači mnogo više nego što mislite. Nova studija objavljena u Journal of Sex Research pokazala je da se, kada žena ne doživi orgazam tokom seksa, muškarac oseća neadekvatnim.

Subota, 13.02.2016.

13:18

Izvor: B92

Vaš orgazam njemu znači mnogo: Ovako se muškarac oseća kada ne doživite vrhunac
foto: Thinkstock

Podeli:

Nučnici su posmatrali grupe od 45 muškaraca i žena i ispitivali ih o važnosti orgazma tokom seksa. Jedan od rezultata neće vas iznenaditi- muškarcu je postizanje orgazma ključno za uživanje u seksu. Ali muškarci takođe kažu kako je orgazam partnerke jedno od ‘seksualno najvećih zadovoljstava koje mogu da dožive’. Kada žena ne postigne orgazam, muškarci se osećaju loše i neadekvatno, posebno ako su u vezi.

“Muškarci misle da imaju odgovornost da stimulišu svoju partnerku da doživi orgazam. Ako se to ne dogodi, počinju da sumnjaju u svoju seksualnu moć”, kaže koautorka studije Kler Salsberi.

Muškarci u istraživanju bili su fakultetskog doba, a Salsberi kaže kako sredovečni muškarci možda imaju drugačiju perspektivu orgazma. Stariji muškarci iskusili su dugogodišnje veze i veća je verovatnoća da su ostvarili seksualnu komunikaciju, pa su im i očekivanja realnija.

Dok neke žene smatraju da je orgazam jako važan, većina ispitanih žena kaže kako njihova seksualno zadovoljstvo ne zavisi samo od toga.

“Bolje razumevanje partnerove seksualne stvarnosti dugoročno će pomoći seksualnom doživljaju”, kaže Salsberi. “Zajedno treba da otkrijete tehnike koje on može usvojiti kako bi vas odveo do ‘tamo’ i tako će pritisak popustiti. Samo to bi moglo dovesti do boljih i češćih orgazama.”

“Jedina stvar koju ne treba raditi jeste – glumiti orgazme. Ako to činite, nećete mu poštedeti osećanja – to stvara komunikacijsku barijeru između vas i partnera koja sasvim sigurno neće popraviti seksualnu kompatibilnost.”

Izvor: magazin.net.hr

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.