Zdrav duh

Fotografije koje su "uzdrmale" javnost: Mnoge žene nisu imale hrabrosti da pogledaju ove slike

Samanta Paldž odlučila je da pokaže na Instagramu ožiljke od mastektomije u nadi da će uticati na druge žene da budu odgovorne prema sebi i svom zdravlju.

Četvrtak, 05.01.2017.

13:48

Izvor: B92

Fotografije koje su
foto: screenshot

Podeli:

Četrdesetjednogodišnja žena koja se borila sa rakom tiroidne žlezde učestvuje u novoj kampanji “Commit To Something“ u kojoj sedi u stolici za tetoviranje čekajući da joj tatu-majstor prekrije ožiljke.

“To je teška i bolna operacija, ali za mene koja sam donela tu odluku je to bio i trenutak osnaživanja i obaveze prema nečemu, a to je da ću imati kontrolu nad svojim zdravljem. Za mene kao novopečenu majku važno je da sam odlučila, a ne sedela i čekala dijagnozu, niti bila u dilemi da li ću ili neću dobiti rak“, rekla je za "Pipl".

Umetnica iz Kalifornije je izjavila da je nakon mastektomije ugradila implantate, ali da ih je zbog komplikacija brzo izvadila i da se, kako kaže, momentalno osetila bolje.

“Ožiljci nisu ružni. Ožiljci su samo prelepi podsetnici na ono protiv čega ste pristali da se borite; ne samo na veličinu vašeg protivnika nego i na obavezu koju imate prema sebi“, kaže ona u novoj reklami u kojoj i prikazuje ožiljke.

Pogledajte video-snimak.

Samanta je rekla da joj je cilj da utiče na mnoge žene.

“Želim da naučim ćerku šta treba da oseća prema svom telu tokom odrastanja, a ako budem uticala na još nekog imaću osećaj da sam uradila nešto prelepo“, zaključila je.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare