POTROSNJA STRUJE DOSTIGLA REKORD

Utorak, 05.12.2000.

17:20

Izvor: B92

Default images

Podeli:

POTROSNJA STRUJE DOSTIGLA REKORD Potrosnja struje u Srbiji danas dostigla ovogodisnji maksimum i ocekuje se da ce u toku dana ukupno biti potroseno oko 125 miliona kilovatsati, receno je agenciji Beta u Elektroprivredi Srbije. Sa ovakvom "ogromnom" potrosnjom u ovom trenutku ne mozemo da podmirimo sve potrebe i napregnuto radimo, ali restrikcije jos nisu u planu, rekao je glavni dispecer Dragan Vignjevic. Prema njegovim recima, eventualne restrikcije zavise od stepena potrosnje i od toga da li ce toplane poceti da greju gradjane ili ne. "Struje ima i struje ce biti, ali ne moze EPS da greje Beograd i sve druge gradove u kojima ne funkcionise daljinsko grejanje", rekao je Vignjevic. Prema njegovim recima, EPS ce morati da ogranici isporuke struje ako daljinsko grejanje ne pocne da funkcionise u "dogledno vreme".

Potrosnja struje u Srbiji danas dostigla ovogodisnji maksimum i ocekuje se da ce u toku dana ukupno biti potroseno oko 125 miliona kilovatsati, receno je agenciji Beta u Elektroprivredi Srbije. Sa ovakvom "ogromnom" potrosnjom u ovom trenutku ne mozemo da podmirimo sve potrebe i napregnuto radimo, ali restrikcije jos nisu u planu, rekao je glavni dispecer Dragan Vignjevic.

Prema njegovim recima, eventualne restrikcije zavise od stepena potrosnje i od toga da li ce toplane poceti da greju gradjane ili ne. "Struje ima i struje ce biti, ali ne moze EPS da greje Beograd i sve druge gradove u kojima ne funkcionise daljinsko grejanje", rekao je Vignjevic. Prema njegovim recima, EPS ce morati da ogranici isporuke struje ako daljinsko grejanje ne pocne da funkcionise u "dogledno vreme".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare