NASILJE NA KOSOVU ZABRINJAVA KOSOVSKI ODBOR ZA LJUDSKA PRAVA

Ponedeljak, 04.12.2000.

17:19

Izvor: B92

Default images

Podeli:

NASILJE NA KOSOVU ZABRINJAVA KOSOVSKI ODBOR ZA LJUDSKA PRAVA Kosovski Odbor za zastitu ljudskih prava i sloboda izrazio je zabrinutost zbog sirenja nasilja na Kosovu i pozvao Kfor, administraciju UN i kosovske snage bezbednosti na delotvornu akciju u cilju ocuvanja zivota i imovine svih gradjana Kosova, nezavisno od etnicke i verske pripadnosti. U najnovijem saopstenju Odbora kaze se da se, nakon relativnog mira, na Kosovu uocavaju tendencije stvaranja klime opste nesigurnosti za sve gradjane. Kosovski Albanci, kao vecinsko stanovnistvo, snosi punu odgovornost za zastitu manjina i stoga treba vise da deluje u tom pravcu i da stvori uslove za integraciju manjina u drustvo, navodi se u saopstenju koje prenosi Beta.

Kosovski Odbor za zastitu ljudskih prava i sloboda izrazio je zabrinutost zbog sirenja nasilja na Kosovu i pozvao Kfor, administraciju UN i kosovske snage bezbednosti na delotvornu akciju u cilju ocuvanja zivota i imovine svih gradjana Kosova, nezavisno od etnicke i verske pripadnosti. U najnovijem saopstenju Odbora kaze se da se, nakon relativnog mira, na Kosovu uocavaju tendencije stvaranja klime opste nesigurnosti za sve gradjane. Kosovski Albanci, kao vecinsko stanovnistvo, snosi punu odgovornost za zastitu manjina i stoga treba vise da deluje u tom pravcu i da stvori uslove za integraciju manjina u drustvo, navodi se u saopstenju koje prenosi Beta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare