DJUKANOVIC: ODGOVORNOST SRBIJE JE VECA

Utorak, 05.12.2000.

12:48

Izvor: B92

Default images

Podeli:

DJUKANOVIC: ODGOVORNOST SRBIJE JE VECA Predsednik Crne Gore Milo Djukanovic izjavio je da ne postoji mogucnost od izbijanja oruzanih sukoba u Crnoj Gori u slucaju da se ova republika opredeli za nezavisnost, prenosi Beta. U razgovoru za dnevnik "Frankfurter algemajne cajtung" Djukanovic je potvrdio da je crnogorsko drustvo doduse polarizovano na one koji zele nezavisnost i one koji nisu za nju. Ali, istovremeno je izrazio uverenje da ce svi prihvatiti volju vecine ako se odluka o nezavisnosti bude donela "demokratskom procedurom". Na pitanje da li bi jugoslovenski predsednik Vojislav Kostunica trebalo da se izvini Hrvatskoj "zbog zlocina koju su u ratu od 1991. do 1995. pocinili Srbi", Djukanovic je rekao da u bivsoj Jugoslaviji "svi moraju da poloze racune za ono sto su jedni drugima ucinili". "Svako mora da snosi svoj deo odgovornosti. A odgovornost Srbije je veca od one koju ima Crna Gora", rekao je Djukanovic.

Predsednik Crne Gore Milo Djukanovic izjavio je da ne postoji mogucnost od izbijanja oruzanih sukoba u Crnoj Gori u slucaju da se ova republika opredeli za nezavisnost, prenosi Beta. U razgovoru za dnevnik "Frankfurter algemajne cajtung" Djukanovic je potvrdio da je crnogorsko drustvo doduse polarizovano na one koji zele nezavisnost i one koji nisu za nju. Ali, istovremeno je izrazio uverenje da ce svi prihvatiti volju vecine ako se odluka o nezavisnosti bude donela "demokratskom procedurom". Na pitanje da li bi jugoslovenski predsednik Vojislav Kostunica trebalo da se izvini Hrvatskoj "zbog zlocina koju su u ratu od 1991. do 1995. pocinili Srbi", Djukanovic je rekao da u bivsoj Jugoslaviji "svi moraju da poloze racune za ono sto su jedni drugima ucinili". "Svako mora da snosi svoj deo odgovornosti. A odgovornost Srbije je veca od one koju ima Crna Gora", rekao je Djukanovic.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare