DINKIC: POZVACEMO ULICNE DILERE DA LEGALIZUJU RAD

Utorak, 05.12.2000.

17:02

Izvor: B92

Default images

Podeli:

DINKIC: POZVACEMO ULICNE DILERE DA LEGALIZUJU RAD Guverner Narodne banke Jugoslavije Mladjan Dinkic najavio je utorak u intervjuu Radiju B 92 da ce ulicni dileri deviza ubuduce moci uz odgovarajucu licencu da otvore menjacnice, odnosno da rade legalno, javlja Beta. "Uskoro ce se u dnevnim novinama pojaviti oglas da se fizicka i pravna lica prijave za dobijanje licence od Zavoda za obracun i placanje za obavljanje menjackih poslova. Narodski receno pozvacemo ulicne dilere da se legalizuju", rekao je Dinkic u intervjuu Radiju B92. On je rekao da to znaci da ce biti otvorene menjacnice, kao u svim zemljama koje imaju konvertibilnu valutu. Kurs ce biti jednak, ali ce svaka menjacnica moci da odredi svoju proviziju, rekao je Dinkic i dodao da ce biti omoguceno i nocno menjanje deviza. Dinkic je ranije najavio da ce dinar biti konvertibilan u svim tekucim transakcijama.

Guverner Narodne banke Jugoslavije Mladjan Dinkic najavio je utorak u intervjuu Radiju B 92 da ce ulicni dileri deviza ubuduce moci uz odgovarajucu licencu da otvore menjacnice, odnosno da rade legalno, javlja Beta. "Uskoro ce se u dnevnim novinama pojaviti oglas da se fizicka i pravna lica prijave za dobijanje licence od Zavoda za obracun i placanje za obavljanje menjackih poslova. Narodski receno pozvacemo ulicne dilere da se legalizuju", rekao je Dinkic u intervjuu Radiju B92. On je rekao da to znaci da ce biti otvorene menjacnice, kao u svim zemljama koje imaju konvertibilnu valutu. Kurs ce biti jednak, ali ce svaka menjacnica moci da odredi svoju proviziju, rekao je Dinkic i dodao da ce biti omoguceno i nocno menjanje deviza. Dinkic je ranije najavio da ce dinar biti konvertibilan u svim tekucim transakcijama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare