Novović: Zahtevi za smene uslovno povučeni

Četvrtak, 12.09.2002.

11:32

Izvor: B92

Default images

Podeli:

Novovic: Zahtevi za smene uslovno povuceni Zahtevi Odbora za zastitu Srba u Novom Pazaru da zbog medjunacionalnih incidenata budu smenjeni ministar unutrasnjih poslova Srbije Dusan Mihajlovic i nacelnik gradskog SUP su povuceni. Kako javlja dopisnik B92 Amela Bajrovic, u sredu uvece je novopazarska policija uhapsila Bojana Ilica koji je ucestvovao u incidentu, javlja dopisnik B92 Amela Bajrovic. Portparol Odbora za zastitu prava Srba u Raskoj oblasti Dragan Novovic u cetvrtak je rekao da je zadovoljan ishodom razgovora koje je u cetvrtak vodio s premijerom Djindjicem i ministrima pravde Vladanom Baticem i policije Dusanom Mihajlovicem. "Zahtevi odbora su uslovno povuceni jer smo shvatili da su neki bili neosnovani. Nadam se da ce neko od predstavnika Vlade doci u Novi Pazar i preispitati rad lokalne samouprave na cijem je celu Lista za Sandzak Sulejmana Ugljanina, kojoj opada snaga i potrebni su joj ekscesi koji su se pre nekoliko dana dogodili u Novom Pazaru", kaze Novovic. On je osudio to sto gradom slobodno setaju ektsremni Bosnjaci koji su ucestvovali u ratu u Bosni i Hercegovini. Za dogadjaje koji su se u Novom Pazaru dogodili proslih dana, Novovic je optuzio ekstremiste na svim stranama i rekao da je "dogadjaj bio detaljno isplaniran i da organizator nije iz Novog Pazara". Novopazarska policija uhapsila je u sredu uvece Bojana Ilica jer je kod sebe imao pistolj i bombu-kasikaru, rekao je nacelnih SUP Novi Pazar Suad Bulic. Ilic se pojavio u jednom kaficu, a konobari su primetili da se cudno ponasa i pozvali su policiju. Po dolasku policije, Ilic je pobegao u toalet, tamo ga je policija uhvatila i predala istraznim organima, rekao je Bulic. Ilic je jedan od mladica koji su pretuceni u neredima u Novom Pazaru, u noci izmedju 8. i 9. septembra, kada je reprezentacija Jugoslavije osvojila titulu svetskog sampiona u kosarci.

Zahtevi Odbora za zaštitu Srba u Novom Pazaru da zbog medjunacionalnih incidenata budu smenjeni ministar unutrašnjih poslova Srbije Dušan Mihajlović i načelnik gradskog SUP su povučeni. Kako javlja dopisnik B92 Amela Bajrović, u sredu uveče je novopazarska policija uhapsila Bojana Ilića koji je učestvovao u incidentu, javlja dopisnik B92 Amela Bajrović. Portparol Odbora za zaštitu prava Srba u Raškoj oblasti Dragan Novović u četvrtak je rekao da je zadovoljan ishodom razgovora koje je u četvrtak vodio s premijerom Djindjićem i ministrima pravde Vladanom Batićem i policije Dušanom Mihajlovićem. "Zahtevi odbora su uslovno povučeni jer smo shvatili da su neki bili neosnovani. Nadam se da će neko od predstavnika Vlade doći u Novi Pazar i preispitati rad lokalne samouprave na čijem je čelu Lista za Sandžak Sulejmana Ugljanina, kojoj opada snaga i potrebni su joj ekscesi koji su se pre nekoliko dana dogodili u Novom Pazaru", kaže Novović. On je osudio to što gradom slobodno šetaju ektsremni Bošnjaci koji su učestvovali u ratu u Bosni i Hercegovini. Za dogadjaje koji su se u Novom Pazaru dogodili prošlih dana, Novović je optužio ekstremiste na svim stranama i rekao da je "dogadjaj bio detaljno isplaniran i da organizator nije iz Novog Pazara".

Novopazarska policija uhapsila je u sredu uveče Bojana Ilića jer je kod sebe imao pištolj i bombu-kašikaru, rekao je načelnih SUP Novi Pazar Suad Bulić. Ilić se pojavio u jednom kafiću, a konobari su primetili da se čudno ponasa i pozvali su policiju. Po dolasku policije, Ilić je pobegao u toalet, tamo ga je policija uhvatila i predala istražnim organima, rekao je Bulić. Ilić je jedan od mladića koji su pretučeni u neredima u Novom Pazaru, u noći izmedju 8. i 9. septembra, kada je reprezentacija Jugoslavije osvojila titulu svetskog šampiona u košarci.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare