PROTEST NUNS ZBOG KAZNJAVANJA “KIKINDSKIH”

Četvrtak, 06.07.2000.

15:51

Izvor: B92

Default images

Podeli:

PROTEST NUNS ZBOG KAZNJAVANJA “KIKINDSKIH” Nezavisno udruzenje novinara Srbije saopstilo je u cetvrtak da su Kikindske novine do sada ukupno kaznjene, po Zakonu o javnom informisanju, s 1.280.000 dinara. U saopstenju se navodi da "farsicnost zakona" u slucaju ovog lista najbolje ilustruje cinjenica da "vec legendarni Raja Popovic moze beskonacno da tuzi isti medij i kojem politizovano sustvo sudi vise puta za isti greh". "Stravicna brojka pokazuje da je neustavni zakon smisljen, ne samo da spreci slobodu informisanja, nego i za otimanje imovine nezavisnih medija, koji nece biti slobodni sve dok se Zakon ne ukine", zakljucuje NUNS.

Nezavisno udruzenje novinara Srbije saopstilo je u cetvrtak da su Kikindske novine do sada ukupno kaznjene, po Zakonu o javnom informisanju, s 1.280.000 dinara. U saopstenju se navodi da "farsicnost zakona" u slucaju ovog lista najbolje ilustruje cinjenica da "vec legendarni Raja Popovic moze beskonacno da tuzi isti medij i kojem politizovano sustvo sudi vise puta za isti greh". "Stravicna brojka pokazuje da je neustavni zakon smisljen, ne samo da spreci slobodu informisanja, nego i za otimanje imovine nezavisnih medija, koji nece biti slobodni sve dok se Zakon ne ukine", zakljucuje NUNS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare